afh-logo

Familjehem i Mariestad

Västra Götalands län
Kan ta emot idag
Erfarenhet finns
Utredning finns
Har ramavtal

Beskrivning av familjehemmet

Familjehemmet består av en man född 69 som har erfarenhet av ensamkommande barn och ungdomar.

Han har varit familjehem tidigare och trivs mycket bra som familjehem för ensamkommande barn och ungdomar. Han är ensamstående utan egna barn. Han har haft två längre förhållanden och det senaste var år 2000. Han har en stor umgängeskrets och är en social person som trivs med mycket människor omkring sig. Hos familjehemmet bor också en katt men inga andra husdjur.

Familjehemmet äger ett stort hus på 200 kvdm. Huset är trevligt och välkomnande och ligger strax utanför Mariestad. Den placerade får ett eget rum.I nära anslutning till bostaden finns busshållplats med avgångar var 20e minut under dagtid vardagar. I närområdet finns också både daghem och skolor samt affärer och mycket föreningsverksamhet. Han är beredd att köra till aktiviteter om det skulle behövas.

Frösunda Placeringsjouren:
Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete

Vi utreder, i samverkan med placerande socialtjänst, våra familjehem. Detta innebär att utredningen kvalitetssäkras både internt och externt. Vårt stöd till familjerna möjliggör komplexa placeringar för barn och ungdomar med beteendeproblem, missbruk, kriminalitet, våld i hemmet samt neuropsykiatri, Vi utbildar familjehemmen kontinuerligt och de har tillgång till handledning för stöd dygnet runt. Hos våra familjehem finns bred kompetens, stor geografisk spridning och olika familjesammansättningar. Vi skräddarsyr placeringen efter individens behov. Vår målsättning är att alltid kunna bistå socialtjänsten med stabila och trygga lösningar genom vår placeringsjour, våra familjer och våra kompetenta familjehemskonsulenter. Ett flertal av våra konsulenter utbildade socionomer med spetskompetens inom bland annat Steg 1.

Vänligen vänta...