afh-logo

Erfaret familjehem som bor lantligt

Örebro län
Kan ta emot idag
Erfarenhet finns
Utredning finns
Har ramavtal

Beskrivning av familjehemmet

Utredda: Ja, 2016

Tidigare uppdrag: Familjehem, kontaktfamilj, jourhem.

Boende i familjen:  

Djur: Hund, katt och grisar.

Uppdrag som: Familjehem, kontaktfamilj, jourfamilj

Önskar ta emot: Familjen tänker att barn i olika åldrar kan passa in hos dem. Likaså förälder-barn placering.

Om familjen:

Paret bor tillsammans i en villa på en gård ca 1,5 mil väster om Nora. På gården finns det grisar och de har också hund och katt. De träffades på äldre dagar och har nu varit tillsammans i drygt 15 år och beskriver sig själva som trygga med varandra. Förutom deras arbeten så tillbringar de mycket tid med varandra på gården med olika sysslor. Paret har under ca 10 års tid haft uppdrag som kontaktfamilj, jourfamilj och även familjehem. De säger båda att de har mycket kvar att ge.

Kvinnan tycker om att vara med djuren på gården, göra utflykter med familjen och bjuder gärna in gäster i hemmet. De har ofta sina vuxna barn på besök. Hon tycker också om att gå promenader, cykla och springa. Mannen i huset har intresse i att vara i skogen, fiska och ta hand om djuren och gården på sin fritid. Han är också sportintresserad.

Kvinnan i familjen har en tillsvidareanställning som fabriksarbetare hon arbetar 4-skift och har möjlighet att vara tjänstledig om det behövs vid placeringar. Mannen har sitt egna företag där han erbjuder tjänster inom flytt, flyttstäd och snickeri.

 

Platea:
Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete

Platea kan, tack vare den hela vårdkedja som vi bedriver, erbjuda en rad olika kompletterande insatser till en jour– eller familjehemsplacering. Exempel på dessa är: KBT-behandling för barnet eller biologförälder. Stödsamtal för barnet, såsom ART, RePulse el dylikt. Kvalificerad kontaktpersoninsats till barn eller biologförälder. Individanpassade föräldrastödsprogram för biologföräldrar. Utredningsinsats. Barnets psykosociala förhållanden utreds på liknande sätt som vid en utredningsplacering på HVB. NP-utredning. Genom uppbyggt samarbete kan vi erbjuda fullständig NP-utredning av ett rutinerat team bestående av barnläkare, neuropsykolog och sjukgymnast. Utredningen inleds inom 2 veckor och är färdig inom 3 månader.

Vänligen vänta...