afh-logo

Familjehem i Stockholm

Stockholms län
Kan ta emot idag
Utredning finns

Beskrivning av familjehemmet

Familjen


Familjen består av Fariba och hennes två söner född 97 och 00. Barnen bor hos henne på heltid. Fariba kommer från Iran och har bott i Sverige sedan 1991. Hon talar persiska samt svenska. 
Sysselsättning och fritid


Familjen har ett brett nätverk av familj och vänner vilka de umgås mycket med. De har många familjemiddagar och utflykter i Stockholmstrakten. Fariba är utbildad förskollärare och har sedan 2003 jobbat på en förskola i Stockholm.
Fariba beskriver sig själv som en aktiv och social person som tycker om barn. Hon tycker om att laga mat, fika med vänner samt umgås med sin familj. Utöver detta spenderar hon mycket tid med sina barn. Bägge barnen är aktiva på fritiden. Den äldste ägnar mycket tid på sjöscout och den andra tränar jli jitsu två dagar i veckan. Hon tycker att det är roligast när familjen gör saker tillsammans och de får vara en del av det. 


Boende och omgivning


Familjen bor i en fyra rums lägenhet i Stockholm på ca 90 kvm och har nära till vårdcentral, skola, fotbollsklubbar med mera finns i närheten. Det är bra buss/ spårvagnsförbindelser till allt  och hon har körkort samt bil och har möjlighet att skjutsa ungdomen till fritidsaktiviteter och liknande om behovet skulle uppstå.  

Vänligen vänta...