afh-logo

Ledigt familjehem - Afghanistan (Dari, Pashto)

Skåne län
Kan ta emot idag
Utredning finns

Beskrivning av familjehemmet

Rrahman är en man som ursprungligen kommer från Afghanistan. Han flyttade till Sverige i februari 2009 på grund av giftemål. Han har en fru och en dotter som är fem år gammal. Rrahman och hans familj bor för tillfället i en lägenhet i Malmö och de har köpt en stor villa i Kulladal i Malmö. Rrahman har på kort till blivit klar med SFI och utbildat sig till busschaufför i Sverige. Idag har han jobbat på bussföretaget Nobina i fem år och har det stabilt ekonomiskt. Hans språkkunskaper är många och kan tala svenska, dari, pashto, urdu och engelska. Han är också aktiv i svenska- afghan föreningen i Malmö.

   

Rrahman vill helst ta emot ensamkommande flyktingbarn och vara ett stöd för dem i det nya landet. Hans styrkor är att han har erfarenhet av att vara ny i Sverige och har varit med om svårigheterna av att anlända till ett nytt främmande land. Han har även ett eget barn och han har växt upp med många barn omkring sig. Rrahmans släktingar beskriver honom som en snäll, social och hjälpsam människa. Han är öppen för att ta emot både pojkar och flickor och har inga krav på barnets ålder. Rrahman har ett stort socialt nätverk som kan stödja honom om han behöver hjälp. Rrahman känner sig redo och förberedd på att öppna upp sitt stora hem för att ta hand om barn som är i behov av trygghet.

Utredaren uppfattar Rrahman som en social och kärleksfull människa. Han vill hjälpa barn som har det svårt i samhället och är redo att gå ner i arbetstid för att bli familjehem. Han är öppen och redo att samarbeta med sociala myndigheter och barnens biologiska föräldrar. Rrahman kan med stor sannolikhet erbjuda framtida placerade barn en trygg och säker miljö.

Vänligen vänta...