Kärleksfullt familjehem i Umeå

Västerbottens län
Kan ta emot idag
Utredning finns

Beskrivning av familjehemmet

I Hörnefors strax söder om Umeå finns Maria (född 1962) samt dotter Mimmi (född 1990) som vill öppna sitt hem för barn och unga som behöver ett varmt, kärleksfullt och stabilt familjehem. Mamma Maria är utbildad barnsköterska som jobbat med barn med särskilda behov som assistent på Valdorfskolan i Hörefors. Nu jobbar hon på äldreboende och trivs i omsorgen, hon beskriver sig själv som en person med stort omsorgshjärta både för djur och människor. Familjen har alltid haft hundar och katter och tar gärna hand om hundar som av olika anledningar blivit övergivna. Maria har även en son och sonhustru i byn. Alla barn (plus svärdotter) jobbar inom omsorgen.

Familjen bor i villa med skola och annan service på gångavstånd. Förutom villan i Hörnefors så har familjen en sommarstuga på Holmön som de delar med Marias syster och hennes familj. I stugan lever de friluftsliv med båt, fiske och promenader i naturen. På vintern är skoter ett stort intresse men även skidåkning både på längden och nedför. Annars är just djur och hundar ett stort intresse.

Familjen har ingen tidigare erfarenhet men har god erfarenhet av barn med särskilda behov. Familjen kan ta emot omgående och ha möjlighet att gå ned i arbetstid.

Helsa Omsorg & Bemanning:
Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete

Behandlingsinnehåll

Helsa arbetar nära sina familjehem och är alltid involverad i hela arbetet med barnen/ungdomarna och agerar gärna lite "spindeln i nätet" i det nätverk som omgärdar barnet/ungdomen. Vi erbjuder familjerna fortbildning inom de områden som känns relevanta för placeringen och erbjuder även expertstöd både från Helsas egen personal samt inom det nätverk av experter som vi har avtal med. Detta innefattar processtöd inom psykisk ohälsa, psykiatriska diagnoser, neuropsykiatriska diagnoser, parkinson, MS, CP, downs syndrom och demens. Vi bygger givetvis ut vårt nätverk vid behov.

Förutom allmänt processtöd från någon av våra familjehemskonsulenter erbjuder vi Helsas internkursverksamhet inom personlig utveckling och coaching.

Kvalitetsledning

Arbetsmiljöhandbok och arbete med systematisk ständig förbättring kan presenteras och erhållas vid förfrågan.

 

Vänligen vänta...