afh-logo

Familjehem utanför Borås

Västra Götalands län
Kan ta emot idag
Erfarenhet finns
Utredning finns
Har ramavtal

Beskrivning av familjehemmet

Familjeförhållanden:

Familjen består av kvinna född -68 och man född -61. Det är ett tryggt och erfaret par som har varit familjehem sedan år 1999.

Familjen har fyra barn, varav yngsta sonen född -02 bor kvar hemma. Familjen har en 14-årig kille placerad sedan 3 år tillbaka. Pojken fungerar idag väl och har blivit en del av familjen. Familjen känner att de har möjlighet att ta emot en jourplacering. De är öppna för olika åldrar så länge det matchar med nuvarande placering. Paret brinner för att hjälpa barn och ungdomar och känner att deras förutsättningar idag är goda för att kunna hjälpa någon mer.

Familjen bor på en hästgård på landet och bor i ett stort och välordnat hus. Paret har eget företag och arbetar som sömnteknologer och hjälper sjukhus med att studera barns sömn. De arbetar hemifrån båda två.

Familjen är duktiga på att hitta metoder och anpassa sig efter den placerades behov. Paret har lätt att samarbeta med andra så som biologiska föräldrar.

Tidigare erfarenhet av placerade barn:

Familjen har varit kontaktfamilj och familjehem sedan år 1999. Familjen har haft olika uppdrag genom åren och varit både kontaktfamilj och familjehem. De har bland annat erfarenhet av b.la. hjärnskador, diagnoser, missbruk, självskadebeteende etc.

Bostadsförhållanden och närmiljö:

Familjen bor i en stor villa på 5 rok. Till gården hör 4 hektar mark, stall och en lägenhet. Det finns en sjö i närheten av huset där familjen har en kanot. Huset är fräscht och rymligt. Det känns hemtrevligt och varmt när man kommer in. Det finns ett ledigt rum till en placering.

Familjen bor på landet utanför Sandared. Det är ungefär 5 km till Sandared där det finns skola, simhall, affär etc. Det går skolbussar i närheten av huset. Till Borås är det ungefär 1,5 mil och det tar 15 min att köra dit. Eftersom de bor på landet har de fått skjutsa barnen mycket och de är även beredda på att göra det med en placering.

Att vara familjehem:

Familjen har varit familjehem i över 20 år. De tycker mycket om barn och vill hjälpa andra som har det svårt. De anser att det är tomt hemma nu när de inte har alla barn boende hemma hos sig längre och anser att de har tid och utrymme till att ta emot en till placering. De trivs med att ha många barn omkring sig. De kan ge ett placerat barn ett tryggt, aktivt och kärleksfullt hem samtidigt som de kan ge struktur och ramar att förhålla sig till. De tycker att kärlek och stöttning är det viktigaste i barnuppfostran samt att man som föräldrar är eniga framför barnen. De anser att deras tidigare placeringar varit lyckade och de har fullföljt deras uppdrag. De har haft kontakt med barnen och föräldrarna även efter avslutade uppdrag. 

 

Utredarnas bedömning:

Makarna är ett tryggt och sammansvetsat par som har levt ihop i över 30 år. Familjlen har lång erfarenhet av att vara familjehem och har haft många placerade barn med olika problematik genom åren. 

Paret har fyra egna barn, är kontaktfamilj på helger och har många barn i deras släkt-och vänskapskrets. De tycker om att vara aktiva och att ha många barn omkring sig. De har erfarenhet av barn och ungdomar i alla åldrar och av olika diagnoser och bedöms ha god förståelse för barns behov. 

Makarna upplevs som varma, erfarna och trygga personer som har ett kärleksfullt och välordnat hem. De har varit med om flera svåra händelser i livet som de tillsammans tagit sig ur och blivit stärkta av. 

Utredarnas bedömning är att familjen har utrymme, tid och engagemang för att ta emot ytterligare en placering och kunna göra ett gott jobb. Ett barn som placeras i familjen bedöms få sina behov av omsorg, trygghet och stimulans väl tillgodosedda. Familjen bedöms vara väl lämpade som familjehem.

 

 

Suddamin Care:
Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

Vänligen vänta...