afh-logo

Varmt hem i Laholm

Hallands län
Kan ta emot idag
Utredning finns
Har ramavtal

Beskrivning av familjehemmet

Ett par i medelåldern som bor i hus i Laholm tillsammans med sina två barn födda 07 och 10. De bor i närheten av både skola och förskola. Hemmet präglas av värme och gemenskap. Paret tycker om att umgås med barnen och att pyssla i trädgården. De har ett brett nätverk och umgås ofta med vänner och deras barn. Familjen har katt och hund.

Kvinnan arbetar som undersköterska och mannen arbetar som trafikledare. Paret har fått erfarenhet och kunskap om ADHD genom att deras son har ADHD. Detta menar paret har ökat deras förståelse för att varje barn behöver mötas utifrån deras individuella behov. Kvinnan har möjlighet att vara hemma på heltid om placeringen kräver det. Paret har genomfört utbildning i Lågaffektivt bemötande och truamamedveten omsorg via Positivum vård och behandling.

Önskemål: yngre barn än deras egna.

Positivum vård och behandling AB:
Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete

VÅR PROCESS

Positivum vård & behandling rekryterar, utreder och utbildar sina familjehem för att ge dem en stabil grund att stå på för att kunna utföra sitt uppdrag på bästa sätt. Våra familjehem utreds enligt BRA –fams bedömningsinstrument samt Kälvestens utredningsmetod.

Positivum vård & behandling genomför lämplighetsbedömningar vid placeringsförfrågningar för att kunna minimera riskerna för sammanbrott och utsätta barnet/ den unge för ytterligare separationer. Syftet är även att på bästa möjliga sätt matcha placeringen och familjehemmet.

Utbildningarna familjehemmen erhåller är ”Ett hem att växa i”, lågaffektivt bemötande samt traumamedeveten omsorg.  

Vänligen vänta...