afh-logo

Familjehem i barnvänligt område, Ramlösa

Skåne län
Kan ta emot idag
Erfarenhet finns
Utredning finns
Har ramavtal

Beskrivning av familjehemmet

Familjehem i Ramlösa som under två års tid har agerat familjehem och även varit kontrakterade som jourhem. Familjen har haft uppdrag som familjehem och jourhem främst åt ensamkommande ungdomar men önskar gärna bli familjehem åt ett yngre barn (0-13) som även kan få goda relationer till familjens egna barn och de är mycket öppna för en längre placering. Familjen är mycket engagerad och kärleksfull och är villig att lägga ner både tid och kraft för att ett placerat barn ska få så goda möjligheter som möjligt i livet.

Familjen består av mamma och svärmor som bor tillsammans sedan ca:4 år tillbaka och även mammans två små barn som är 1 och 3 år gamla. Mamma och barnens far, svärmors son, är separerade sedan före det andra barnets födelse men har fortsatt en god relation och pappan besöker regelbundet och har umgänge med sina barn. Mamma och svärmor beslutade sig för att de även fortsatt skulle bo tillsammans även efter mammans separation från barnens fader då de har ett stabilt och bra förhållande och trivs mycket bra tillsammans och de båda känner att det är för barnens bästa.

Mamma är utbildad undersköterska som arbetar med utåtagerande dementa vilket ställer höga krav på tålamod och medkänsla. Svärmor kom till Sverige från Iran för fyra år sedan och har idag permanent uppehållstillstånd och sökt medborgarskap. Hon är hemmavarande vid då familjehemmet är kontrakterat som jourhem och läser annars svenska språket. 

På fritiden brukar familjen umgås och hitta på saker med barnen ute eller inne tillsammans.

Mamma kommer ursprungligen från Afghanistan och kom till Sverige när hon gick i 5:e klass och familjen talar därför både dari, farsi och svenska även om mamma nästan uteslutande talar svenska med sina barn.

Vänligen vänta...