fbpx

Familj

Familjehem i stort radhus i Ödåkra

Beskrivning:

Gift par i 50 års åldern med utflugna barn. Familjehemmet bor i ett stort och fint radhus med 5 rum och kök i Ödåkra, och har nära till skolor, aktiviteter och övriga förbindelser.Familjehemsmamman jobbar som tolk och lärare i Ängelholm, och kan tala flera språk, bland annart arabiska, franska och turkiska. Familjehemspappan är diplomat från Kanada, som nu läser till kock. Någon av familjehemsföräldarna är i princip alltid hemma.

Paret gillar att gå upp i tid på helgerna och vara ute och vandra i naturen, ta långa promenader. Man vinterbadar en del i Höganäs och tränar på Nordic Wellness i Ödåkra. Man umgås med vänner när man har tid. Familjehemspappan har en motorcykel och gillar att vara ute och åka, när det är fint väder.Familjehemsmamman har arbetat som tolk åt ensamkommande barn och ungdomar och därmed kommit i kontakt med familjehemsvård. I detta arbete har ett intresse och nyfikenhet väckts för att arbeta med att barn och ungdomar i utsatta situationer. Båda vill göra en insats för ungdomar som har hamnat snett och när dottern nu flyttat ut, så passar det bra att ha placering.

 

Friab Helsingborg Unga

Friab Helsingborg Unga arbetar med kraftigt förstärkt familjehemsvård för ungdomar mellan 12-18 år med en psykosocial problematik. I kombination med den kraftigt förstärkta familjehemsvården arbetar vi med individuellt anpassat stöd och behandling med målet att den unge ska kunna leva ett självständigt liv.
Med drygt 20 års erfarenhet av den kraftigt förstärkta familjehemsvården så finns det god kunskap kring placeringar med flykt och hedersproblematik, självskadebeteende, missbruk, kriminalitet, skolsvårigheter, neuropsykiatriska diagnoser och relationsproblematik.

logotyp Friab familjevårdFriab familjevård
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Helsingborgs stad
Skåne län

Publicerad: 2017-11-21
Senast kontrollerad: 2017-11-21

ID: 126120

Friab familjevård (AB FRIAB Individ & Familj) ansvarar för innehållet på denna sida.