fbpx

Familj

Familj med egna barn i villa, Åstorp

Beskrivning:

Familjehemmet är ett gift par som är aktiva i föreningslivet och deras gemensamma aktiviteter handlar om träning och eftersom pappan är fotbollstränare i Åstorp fotbollslag så blir det en del fotbollsträningar. Tillsammans gillar familjen utflykter, semestrar, spela spel, titta på film, campa och umgås med vänner. Familjen bor i ett lugnt område i Åstorp i Nordvästra Skåne. Paret känner en god gemenskap i byn och trivs med sitt boende. Familjehemspappan är hemma på heltid och familjehemsmamman arbetar som butikschef mellan 10-18 på vardagar. Kontakten med föreningslivet gör att man har bra koll på ungdomarna och nätverket i samhället. Familjen lever ett lugnt liv och planerar inga större förändringar. Familjehemmet är väl medvetena om barn och ungdomarns behov av kontakt med sina biologiska föräldrar och annat nätverk och är positiv till samarbete ifall det finns förutsättningar. De har god erfarenhet av såväl psykisk ohälsa, självskadebeteende, ensamkommande, flykt och diagnoser. 

Friab Helsingborg

Friab Helsingborg Unga arbetar med kraftigt förstärkt familjehemsvård för ungdomar mellan 12-18 år med en psykosocial problematik. I kombination med den kraftigt förstärkta familjehemsvården arbetar vi med individuellt anpassat stöd och behandling med målet att den unge ska kunna leva ett självständigt liv.
Med drygt 20 års erfarenhet av den kraftigt förstärkta familjehemsvården så finns det god kunskap kring placeringar med flykt och hedersproblematik, självskadebeteende, missbruk, kriminalitet, skolsvårigheter, neuropsykiatriska diagnoser och relationsproblematik.

logotyp Friab familjevårdFriab familjevård
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Åstorps kommun
Skåne län

Publicerad: 2017-11-22
Senast kontrollerad: 2017-11-22

ID: 126930

Friab familjevård (AB FRIAB Individ & Familj) ansvarar för innehållet på denna sida.