Familj

86/ Engagerat familjehem med bred erfarenhet, gård

Beskrivning:

Familj bestående av kvinna och man födda -62 med en hemmavarande dotter född -01. De bor i ett stort hus med två våningar. Nedervåningen består av ett vardagsrum, ett stort kök samt ett sparum med bubbelpool och bastu. På övervåningen finns fyra rum, en toalett och en dusch. Ett rum finns tillgängligt för en eventuell placering. Familjen har möjlighet att erbjuda bredvid boende. Kvinnan är utbildad musikpedagog och arbetar idag som frilansande musiker med egna företag och även som ridlärare. Mannen är folkmusiker och hantverkare. För nuvarande är han anställd som musiker men är tillfälligt sjukskriven på grund av skadad arm. Familjen har lång erfarenhet av att ta emot olika former av placeringar. De har bland annat tagit emot om ensamkommande barn och har även erfarenhet av barn som blivit placerade pga. omsorgsbrist och vanvård. Familjen talar svenska, danska och engelska. De äger även en stor hästgård med 35 hästar, 3katter och höns. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Ängelholms kommun
Skåne län

Publicerad: 2022-07-27
Senast kontrollerad: 2022-07-27

ID: 200947

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.