Familj

Barnfamilj med erfarenhet av NPF & vård, Umeå

Beskrivning:

Par födda -87 respektive -91 med fyra hemmavarande barn födda -07, -11, -14 samt -22, bosatta i Umeå i en hyreslägenhet på 106 kvm som består av fyra rum och kök. Lägenheten är uppdelat på två våningar. Övervåningen består av tre sovrum, ett vardagsrum och kök, på bottenvåningen finns ett sovrum som har både dusch och toalett och paret uppger att det rummet passar bäst deras äldsta dotter eller en placerad om så skulle det önskas. Vid eventuell placering finns det ett möblerat rum ledigt. Det finns goda bussförbindelser i nära anslutning till familjens bostad. I närheten av bostaden finns även många skolor och förskolor samt aktiviteter för barn och ungdomar.

Mannen blev nyligen klar med sin undersköterskeutbildning och arbetar heltid på ett äldreboende nära hemmet. Kvinnan är utbildad barnskötare och är fastanställd sedan tre år tidigare som barnskötare på en kommunal förskola. I yrket som barnskötare har hon jobbat med barn som har haft diagnoser såsom autism och ADHD. Familjen har ingen tidigare placeringserfarenhet, men har erfarenhet av barn genom egna barn och genom arbete. Mannen uppger att han kan gå ner i tjänst om behovet skulle uppstå. Familjen önskar ta emot flickor i alla åldrar och pojkar upp till tolv år. Paret avstår från placeringar med kriminell. missbruk eller psykiskt problem. Familjen har inga pälsdjur och talar förutom svenska även persiska och dari och har sitt ursprung i Afghanistan.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Utredning finns

Kommun:
Umeå kommun
Västerbottens län

Publicerad: 2024-02-05
Senast kontrollerad: 2024-02-29

ID: 201032

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.