fbpx

GDPR

Vi är förpliktigad att skydda din integritet och denna sekretesspolicy anger vilken typ av information vi samlar in och vad vi gör med den.

Oavsett när du blir kontaktad via e-mail får du information om hur du kan undvika fortsatt uppdatering via e-mail. Längst nere under varje e-postutskick finns en “Avsluta prenumeration” länk.

Vi använder cookies för att registrera hur du använder vår hemsida. Cookies används inte för att komma åt personlig information eller kunna utvärdera innehållet i dina filer.

Du kan förhindra lagringen av cookies genom att göra en lämplig inställning i din webbläsare. Vi måste dock påpeka att om du gör det, kommer du inte att kunna använda alla funktioner på denna hemsida i full utsträckning.

GDPR – Din integritet är viktig för oss.

Vi ser till att din data är skyddad och tar fullt ansvar för att den hanteras i enlighet med GDPR.

The General Data Protection Regulation (GDPR) trädde i kraft 25 maj 2018 och ersätter Dataskyddsdirektivet från 1995 och Personuppgiftslagen (PUL) från 1998. Den gäller för alla företag inom EU och även globala bolag som behandlar personuppgifter inom EU.

Vi vidtar de åtgärder som behöver genomföras. Vi har tagit fram en policy och riktlinjer som är styrande för hela verksamheten.

Som vår kund är dina uppgifter trygga hos oss av flera skäl.

Här är en del av de åtgärder som är genomförda:

  • Definiera och dokumentera vilken laglig grund vi står på i vår behandling av personuppgifter.
  • Uppdaterad integritetspolicy med rutiner för dataöverföringar, hur länge vi behåller data i våra system, vad syftet är med existerande data, vem som ansvarar för data och vem som har tillgång till den.
  • Internt ser vi till att säkra upp vår hantering av personuppgifter och tar fram rutiner för att upptäcka, rapportera och utreda fall då personuppgifter läckt ut.
  • Samtyckesprincipen är en viktig del av GDPR. Det innebär att vi är extra noggranna med att upplysa dig om i vilket syfte vi ämnar använda dina personuppgifter.
  • Vi anpassar våra system för att möta den nya EU-lagens och individens rätt till radering. Det är enkelt för oss att på ett effektivt sätt radera en persons samtliga personuppgifter om det efterfrågas.
  • Ser till att de tredjepartsleverantörer vi använder oss av följer den nya förordningen.

Anonymisera dina uppgifter

Som kund kan du höra av dig och begära att bli borttagen. Då anonymiserar vi din data, så ingen information går att koppla till dig.

Begära dina uppgifter

På din förfrågan informerar vi dig om vilka uppgifter om dig som finns sparade hos oss. Om det, trots att vi gör vårt bästa för att uppgifterna ska vara korrekta, skulle ha sparats felaktiga uppgifter hos oss korrigerar vi dem på din begäran.

Om ni har frågor angående vårt arbete med anpassning till GDPR-lagen så kontaktar ni oss via info@allafamiljehem.se