Familj

Behandlingsfamilj i Sala

Beskrivning:

Familjen består av en man född -71 och en kvinna -65 samt deras dotter som är född -09. 
Paret har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med placerade barn, ungdomar och familjer. Genomgående kan deras förhållningssätt till arbetet som familjehem beskrivas som att de tar uppgiften på allvar, och ger mycket i form av tid och engagemang för barn och ungdomar i behov av kärlek och struktur. Deras liv är familjeorienterat och det finns tid, plats och känslomässig tillgänglighet för familjen att ta sig an ett uppdrag som familjehem. Familjen tar emot komplicerade uppdrag som behandlingsfamilj. 


Mannen kommer ursprungligen från Egypten och kvinnan från Palestina, men de har bott i Sverige i många år och är väl integrerade i samhället. Tillsammans driver de ett företag som import av livsmedel. Vilket gör att de kan vara flexibla och finnas hemma med sina placeringar då det finns behov av det.

Genom sina bakgrunder och erfarenheter har de stor förståelse och kunskap om att vara utsatt, och om den sociala problematik som placerade barn och unga kan ha med sig. De har god erfarenhet av samarbete med Bio-föräldrar.
Familjen bor i ett stort hus i centrala Sala och eget rum finns självklart för den placerade. Familjen talar svenska och arabiska. Familjen har inga djur då det finns allergier.
Familjen har möjlighet att ta emot flera placeringar och det kan därför finnas andra placerade i hemmet. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Sala kommun
Västmanlands län

Publicerad: 2023-06-13
Senast kontrollerad: 2023-06-13

ID: 162190

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.