Familj

Engagerad familj i Södertälje

Beskrivning:

Familjehemmet består av kvinna f. 86 och man f. 78. Paret har två biologiska barn, pojke f. 21 och flicka f. 23. Familjen är idag på en plats i livet då de känner att de har förutsättningar att välkomna ett placerat barn i familjen. 


Familjen bor i ett nyrenoverat hus utanför Södertälje med närhet till naturen. Kvinnan är idag hemma som föräldraledig, men arbetar annars heltid som enhetschef på specialisttandvården i Östergötland. När hon går tillbaka till jobbet har hon möjlighet att jobba 75%. Mannen har ett eget företag sedan år 2012 och arbetar som snickare. Manen kan till viss del styra sina tider själv. Paret uppfattas som flexibla och lösningsorienterade i sitt tänk kring hur de får vardagspusslet att gå ihop. 
Kvinna har erfarenhet av NPF- diagnoser genom sina tidigare erfarenheter som bl.a.  kontaktperson och genom sitt arbete. För familjen är det viktigt att behandla andra som man hjälp vill bli behandlad.


Paret upplevs som ett tryggt och sammansvetsat par som kompletterar varandra i föräldrarollen. De har ett öppet och kärleksfullt hem. Paret har en stor längtan och anser sig ha tid, utrymme och engagemang för att kunna hjälpa ett placerat barn. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Utredning finns

Kommun:
Södertälje kommun
Stockholms län

Publicerad: 2024-01-18
Senast kontrollerad: 2024-01-18

ID: 201575

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.