Familj

Engagerad man med placeringserfarenhet

Beskrivning:

Ett par i 30 års åldern bosatta i Brandbergen, Stockholm tillsammans med en 14-årig placerad pojke med en ADHD-diagnos. Paret är gifta men har bott särbo under en längre tid och planerar inför att flytta ihop permanent. Hustrun har haft eget boende i Handen, vilket hon kommer att hyra ut i andra hand efter att ha flyttat in permanent till maken. I dagsläget bor makan mestadels hos maken och 14-åringen. Bostaden är en stor och rymlig lägenhet på 103 kvm bestående av 4 rum, kök och två toaletter/badrum. Familjen har två möblerade sovrum med fönster, tillgängliga för eventuella placeringar, varav det ena används av den placerad pojken. Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Det finns åtta förskolor i närheten av bostaden samt flera låg-, mellan-, och högstadieskolor. Gymnasieskola ligger också i närheten. Dessutom finns det badplats, bibliotek, fritidsgård och fotbollsplaner tillgängliga.

Mannen har erfarenheter från många olika yrken som exempelvis personligassistent, jourhem, lagerarbetare. Han arbetar 50–70 procent som stationsvärd och hustrun studerar och har tagit ett uppdrag som lärare till barn på fritiden. Mannen har tidigare placeringserfarenhet, bland annat två ensamkommande barn, och har erfarenhet av autism, ADHD, självskadebeteende, utåtagerande beteende samt missbruksproblematik. Mannen är även med i styrelsen och deltar i en ideell förening i Brandbergen som arrangerar aktiviteter för ungdomar i området som bl.a. bad, gym och utflykter. Han har även intresse för videospel och läsning. Mannen har gått familjehemsutbildning "Ett hem att växa i". Mannen talar svenska, engelska och arabiska (algerisk dialekt) och har sitt ursprung i Algeriet. Familjen har inga djur i hemmet.

Makan har ingen specifik erfarenhet av att vara jourhem, men har under det gångna året som särbo till mannen fått viss erfarenhet och insyn i vad det innebär och har lyckats skapa en god relation till den placerade pojken.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Stockholms stad
Stockholms län

Publicerad: 2023-10-20
Senast kontrollerad: 2024-02-27

ID: 201461

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.