Familj

Ensam erfaren man i Kista

Beskrivning:

Ensamstående man i 35 årsåldern bosatt i ett fint och lugnt område i Kista i en bostadsrätt. Huset är 82 kvm och består av fyra rum och kök. Ett möblerat rum försedd med fönster finns ledigt för en eventuell placering.

Det finns goda kommunikationer runt om i Kista. Det finns busshållsplats och tunnelbana inom gångavstånd och in till stan är det cirka 15 minuter från bostaden. I Kistan finns det även tillgång till förskola, lågstadier, mellanstadier och gymnasium. I närheten av bostaden finns det kista galleria, badhus, gym, restauranger och affärer. Det finns ett stort utbud av aktiviteter för barn och unga i Kista. För sportintresserade finns Kista/Rinkeby idrottsförbund som gör det möjligt för ungdomar att delta i de flesta sporter.

Mannen är skild och har två barn som är födda -11 och -13, som bor hos sin mamma men som besöker honom varannan helg. Mannen är utbildad specialpedagog och har tidigare arbetat på ett HVB-hem i två år, frilansande tolk, restaurangchef på McDonalds. Han arbetar idag heltid som arbetsledare inom vården. Han har tidigare placeringserfarenhet och har haft sammanlagt sex placeringar där han har erfarenhet av nätverksplacering, ensamkommande, kriminalitet samt drogmissbruk. Han har även genom sitt tidigare yrke på HVB hem lärt sig att hantera och tillmötesgå barn och ungdomar utifrån deras specifika behov som autism, ADHD, ADD och psykisk ohälsa. Han har även gått på utbildningen ”ett hem att växa i”. Utöver svenska talar han engelska, tigrinja, amarinja och har sitt ursprung i Eritrea. Han har inga djur hemma.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns

Kommun:
Stockholm stadsdelsförvaltning Kista-Rinkeby
Stockholms län

Publicerad: 2024-03-15
Senast kontrollerad: 2024-03-15

ID: 201617

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.