Familj

Ensamstående kvinna med erfarenhet

Beskrivning:

Erfaren ensamstående kvinna från Norrtälje bor i lägenhet på en boyta om 92 kvadratmeter i centrala Rimbo, fördelad på fyra rum, tre sovrum, kök, vardagsrum och två uteplatser. Två av sovrummen är tilltänkta för potentiella placeringar. Det finns goda bussförbindelser i nära anslutning till kvinnans bostad. Flertalet förskolor finns i närområdet inom promenadavstånd från hemmet. Närmaste låg-, mellan-, och högstadium är belagd 5-10 minuter med bil från bostaden. Det finns flera aktiviteter inom promenadavstånd för barn och ungdomar att sysselsätta sig med, bl.a. handboll, ishockey, fotboll och simning. Kvinnan är utbildad barnskötare och har arbetat som barnskötare, omsorgsassistent och vårdbiträde. Hon har arbetat inom äldreomsorg, som personlig assistent, på HVB-hem samt på förskola och skola. Hon har även arbetat inom LSS-verksamheter med boende och daglig verksamhet där hon har erfarenhet av att arbeta med utåtagerande vuxna. I dagsläget är hon hemmavarande men tar uppdrag som resurs på en skola i närheten när hon inte har några familjehemsuppdrag. Hon har då möjlighet att snabbt finnas hemma vid behov då uppdragsgivaren är medveten om att hon tar akuta jouruppdrag. Hon har tidigare placeringserfarenhet av yngre barn och är godkänd i Botkyrka kommuns nämnd. Hon har haft ett tiotal placerade barn mellan 4 månader och 10 år gamla, kommit från olika kulturer och haft skiftande problematik. Hon är van vid att barnen har olika diagnoser, trauman och starkt utåtagerande beteende samt skyddsbehov. Talar förutom svenska även engelska. Idag tar kvinnan emot barn mellan 0–5 år. Hon kan ta emot syskon där ett barn är äldre än 6 år. Om äldre barn placeras så behöver de beviljas skoltaxi.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Stockholms stad
Stockholms län

Publicerad: 2024-01-30
Senast kontrollerad: 2024-01-30

ID: 201084

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.