Familj

Ensamstående man med bred erfarenhet

Beskrivning:

Ensamstående far född -61 bosatt i Haninge kommun med tre hemmavarande barn födda -05, -06 samt   -10 i en stor villa. Han har omfattande erfarenhet av placeringar och har agerat som god man i flera uppdrag.

Han bor i en rymlig villa om 260 kvm med gott om plats för familjen och de placerade ungdomarna. Villan består av totalt nio rum och kök. Övervåningen är avsedd för de placerade ungdomarna och rymmer fyra möblerade sovrum samt ett gemensamt sällskapsrum.

Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Familjen har gångavstånd till Haninge station där pendeltåget går in till Stockholm och en busshållplats ligger även nära familjens hem. Det finns både grundskolor och ett gymnasium i området. Det finns en mängd sysselsättningsmöjligheter för ungdomar och i närområdet bedriver IFK Haninge idrottsverksamhet där ungdomar kan engagera sig i olika sporter såsom fotboll och innebandy.

 

Mannen skapar en positiv atmosfär i hemmet där även husdjuren är en viktig del av familjen. Familjen har tre katter. Han har utmärkta kommunikationsfärdigheter och värderar respekt, omsorg och samarbete inom familjen och med de placerade ungdomarna. Han är öppen för olika trosinriktningar och livsåskådningar, vilket visar på hans tolerans och respekt för mångfald. Mannen är redo att ta emot ungdomar med olika bakgrund och erfarenheter, men föredrar de som inte är involverade i pågående kriminalitet eller missbruk. Hans motivation att bli familjehem är att hjälpa och stödja ungdomar på ett större sätt, och han har en stark vilja att skapa en trygg och positiv miljö för dem. Familjen har sitt ursprung i Egypten och talar förutom svenska även engelska, arabiska samt lite italienska.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Haninge kommun
Stockholms län

Publicerad: 2023-10-16
Senast kontrollerad: 2024-02-27

ID: 201436

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.