Familj

Ensamstående man med ledigt rum

Beskrivning:

Ensamstående far med två döttrar, födda -12 och -15 som bor hos honom några dagar i vecka. Mannen bor i en lägenhet om cirka 117 kvadratmeter med fyra sovrum, ett badrum och separat toalett. I badrummet finns det tvättmaskin och torkskåp. Ett av rummen är ledig för eventuella placeringar.

Lägenheten är nära till det mesta och i bostadsområdet finns det goda bussförbindelser. Bussförbindelser finns till och från Tyresö centrum där det finns matbutiker, apotek, klädbutiker och caféer. Det tar cirka 20 minuter att köra till Stockholm Central. I närområdet återfinns flera förskolor och skolor som möter behoven för barn i olika åldrar.

 

Mannen är utbildad fastighetsförvaltare och har en chefsroll inom arbetet som fastighetsförvaltare. Har även haft positioner såsom fastighetschef, driftchef och teknisk förvaltare. Mannen har ett flexibelt arbete och har möjlighet att utföra sitt arbete hemifrån under tre till fyra dagar i veckan. Mannen åker motorcykel och innehar jaktlicens och är intresserad av lerduveskytte. Har ingen tidigare erfarenhet av att vara familjehem men har god insyn i familjehemsvård då hans föräldrar var familjehem när han bodde hemma som ungdom. Mannen talar svenska, engelska, pashto, persiska samt urdu och har sitt ursprung i Afghanistan. Familjen har inga husdjur och önskar ta emot barn i åldrarna 6-10 år, oavsett kön. Förutsätt att barnet inte lider av allvarliga fysiska sjukdomar. Vid mottagande av barn med diagnoser såsom ADHD eller autism, föredrar Aron att dessa är av mildare grad, vilket underlättar för honom att ge det stöd och den omsorg som krävs för att möta deras behov på bästa möjliga sätt.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Utredning finns

Kommun:
Tyresö kommun
Stockholms län

Publicerad: 2024-03-28
Senast kontrollerad: 2024-04-26

ID: 201725

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.