Familj

Erfaren kvinna på Gotland

Beskrivning:

Familjehemmet består av en ensamstående kvinna (född -65). Hon bor på en gård tillsammans med sin katt på Gotland med närhet till Visby. Där driver hon en sommarrestaurang och ett Café med tillhörande vintagebutik. Här finns också förskola och skola upp till åk 9, samt matvaruaffär och en del fritidsaktiviteter, i övrigt är det Visby som är närmast för all annan service.

Kvinnan  har ett stort intresse för att hjälpa individer som är i behov av placering. Hon har både tid och plats i hemmet. Kvinnan har erfarenhet av att möta människor från olika kulturer och med olika uppväxtförhållanden. 
Hon har erfarenhet av att vara familjehem sedan 2018 och har haft flera placeringar, både barn/ungdomar och mamma/barn. Mest har hon haft kortare jourplaceringar, upp till fyra månader och känner nu att hon vill öppna upp för att ta emot en mer stadigvarande placering.

Som person upplevs Kvinnan varm, engagerad och med båda fötterna på jorden. Hon har ett väl fungerande nätverk som kan finnas som stöd och avlastning. 
Som familjehem vill hon, att hon utöver omvårdnad, trygghet och de basala, ska kunna påverka och inspirera individen till nya och andra tillvägagångssätt.
 
Kvinnan är positiv för samarbeten, handledning och grupphandledning. 
Avståndet från fastlandet till Gotland ser varken familjehemmet eller Suddamin Care som ett problem, det finns bra kommunikationer med både båt och flyg. Familjehemmet kan även erbjuda bredvid-boende, praktikplats och hon finns tillgänglig dygnet runt. Hon har gått utbildningen ”Ett hem att växa i”. 

Familjen har möjlighet att ta emot flera placeringar och det kan därför finnas andra placerade i hemmet. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Gotland
Gotlands län

Publicerad: 2022-06-13
Senast kontrollerad: 2023-06-13

ID: 189920

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.