Familj

Erfaren man i Vindeln

Beskrivning:

Familjehemmet består av en man som är född -68. Han har en vuxen dotter som bor med sina mammor. Lars bor på en stor gård ett par mil utanför Vindeln där det finns en ladugård, bagarstuga och inhägnader för gårdens djur, hundar, katter, getter, höns, vaktlar, kaniner och bin. Skolor och all service finns inne i Vindeln. 


Han arbetar som sjuksköterska på ett demensboende men också som kiropraktor på hans egna mottagning i hemmet. Han har en god kontakt med sin arbetsgivare gällande möjligheten att vara hemma utifrån en placering. Lars stora fritidsintresse är gården, djuren och odling. Målet för honom är att kunna vara självförsörjande i framtiden. 


Mannen upplevs som lugn och trygg, känslomässigt tillgänglig och engagerad i sitt uppdrag som familjehem. Han anser att behovet av ramar, regler och rutiner kan variera beroende på vem individen är, som familjehem är han inkännande utifrån barnets behov då det är viktigt för honom att skapa förtroende och samhörighet.


Tillsammans med sin exman har mannen varit familjehem i flera år och efter att de separerade har han fortsatt själv. Som familjehem tar mannen emot stöd och hjälp då han behöver och är positiv till handledning och utbildning.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Vindelns kommun
Västerbottens län

Publicerad: 2023-06-13
Senast kontrollerad: 2023-06-13

ID: 201285

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.