Familj

Erfaret familjehem i Borlänge

Beskrivning:

Familjen består av kvinna född -76 och man född -68 och dottern född- 09 samt en liten hund. Familjen bor i en stor lägenhet i centrala Borlänge med närhet till skola, buss, vårdcentral mm. Paret har inga gemensamma barn. Kvinnan fick dottern  innan hon de träffades och dottern bor på heltid hos familjen. Dottern är positiv till att familjen tar emot uppdrag och är uppvuxen med att ha familjehemsplacerade barn/ungdomar i sin vardag. Mannen har två vuxna söner som bor i närheten och utger ett stort stöd för familjen. 

Kvinnan jobbar som förskollärare. Hon är även utbildad speciallärare inom utvecklingsstörning/autism. Mannen jobbar som personalchef på posten och har möjlighet att jobba hemifrån och har ett flexibelt schema. 
Kvinnan har varit familjehem och jourhem sedan år 2002. Hon har haft olika typer av placeringar så som en nyfödd bebis, barn, ungdomar och mamma barn placeringar, både flickor och pojkar. Hon har erfarenhet av autism/aspberger, ätstörningar, ADHD/ADD, utåtagerande beteende, narkotikamissbruk, psykisk- och fysisk misshandel, komplicerade föräldrarelationer, hedersrelaterade problematik och skyddat boende. Tillsammans har paret varit jourhem samt familjehem under flera år och tagit emot snabba och komplicerade placeringar och har god erfarenhet att bemöta det biologiska nätverket.

Familjen upplevs som varma och trygga och värdesätter en varm hemmamiljö med högt till tak. De har en vardag med tydlig struktur där alla i familjen inkluderas. Familjen har möjlighet att ta emot flera placeringar och det kan därför finnas andra placerade i hemmet. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Borlänge kommun
Dalarnas län

Publicerad: 2023-06-13
Senast kontrollerad: 2023-06-13

ID: 201290

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.