Familj

Familjärt familjehem på landet

Beskrivning:

 

Familjehemmet består av M och M som bor tillsammans med sina biologiska och familjehemsplacerade barn i en stor villa i Immeln. Familjen består av familjehemsföräldrarna deras tre biologiska barn samt två familjehemsplacerade barn. Det äldsta barnet är född -00 och det yngsta barnet är fött -08. Genom åren har M och M haft flertalet uppdrag som både familjehem, jourhem och kontaktfamilj. Familjehemsföräldrarna har erfarenhet av bland annat barn och ungdomar med missbruksproblematik, psykisk ohälsa, destruktiv beteende, komplicerade föräldrakontakter och ensamkommande barn.

Familjehemmet tycker om att hitta på aktiviteter tillsammans så som att åka båt, vara ute i naturen och umgås med släkt och vänner. Familjehemsföräldrarna vill gärna hjälpa barn och ungdomar som har det svårt och ge dessa en chans att lyckas i livet. M och M är hemma på heltid för att ägna sig åt uppdraget som familjehemsföräldrar. Familjehemmet ligger i Immeln nära natur, skog och sjöar. Det finns även gårdar i närheten där familjen ibland får komma och besöka djur, bland annat hästar som barnen får rida på om de vill. I villan finns flera lediga rum, avsedda för placerade barn.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Verksamheten bedriver handledning på systemteoretisk och salutogen grund och huvudsakligen utifrån ett anknytningsperspektiv där fokus ligger på mentalisering och empati. Vi betraktar den unges beteende som ett sätt att kommunicera och vår uppgift är att tolka kommunikationen. Vi använder traumakompetens som grund för vårt tolkningsarbete jämte utvecklingspsykologi och modern hjärnforskning. Utifrån familjens behov, att kunna möta den enskilde motbakgrund av dennes specifika behov och svårigheter, kompletteras handledningen utifrån en grund inom områden som lösningsfokuserad samtalsmetodik, TMO (trauma medveten omsorg), BBIC, TBA - tillämpad beteendeanalys, ACT (acceptance and commitment therapy) och ART (agression replacement training). Utöver den enskilda handledningen har vi ett grupphandledningsprogram där träffarna består av två delar: En teoretisk del med genomgång och en mer praktisk del där familjehemmen får byta erfarenheter och lyfta känslor med varandra. Vi erbjuder även regelbundet tematräffar i fortbildningssyfte.

logotyp UngArtUngArt
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Östra Göinge kommun
Skåne län

Publicerad: 2018-09-04
Senast kontrollerad: 2018-09-04

ID: 139990

UngArt (UngArt AB) ansvarar för innehållet på denna sida.