Familj

Familjehem för flicka 12 år och uppåt

Beskrivning:

En ensamstående kvinna med möjlighet att ta emot flicka från 12 år och uppåt. Bor i ett flerbostadshus om tre rum och kök, placerat barn/ungdom får tillgång till eget rum. Har inga biologiska barn, har idag en flicka placerad på 17  år utifrån heder. Familjehemmet har ett lågaffektivt bemötande och behåller sitt lugn och klarar krävande situationer. Talar utöver svenska även persiska och kurdiska. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

I arbetet med hedersvåldsutsatta som brutit upp från sina familjer blev Madickengården tidigt varse den ensamhet och sorg som målgruppen ofta upplever i samband med uppbrottet från familj och släkt. Det i kombination med behovet av att komma i kontakt med trygga och sunda förebilder som kan ge en annan bild av vad en familj kan vara resulterade i att Madickengårdens familjehemsverksamhet startade upp år 2015.

Madickengården individanpassar stödet till varje familjehemsplacering utefter den placerades behov. Vid särskilda behov såsom självskadebeteende, intellektuell funktionsnedsättning eller komplex hotbild så har Madickengården möjlighet att tillsätta extra resurser i familjehemmet. Varje familjehemsplacering har en egen familjehemskonsulent som följer placeringen från början till slut. Familjehemskonsulenten ansvarar för all kontakt med både socialtjänst och familjehem.

logotyp MadickengårdenMadickengården
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Uppsala kommun
Uppsala län

Publicerad: 2022-09-14
Senast kontrollerad: 2022-09-14

ID: 201006

Madickengården (M Gården AB) ansvarar för innehållet på denna sida.