Familj

Familjehem i Malmö önskar placering

Beskrivning:

Familjesituation: Familj beståendes av makar med två döttrar på 5 och 3 år. Mannen är socionom och har gedigen kunskap och kompetens kring familjehemvården, barns utveckling och behov.  Makarna kommer ursprungligen från Iran och förutom svenska kan de kommunicera på kurdiska, persiska och engelska. Mannen kom till Sverige på 90-talet och är väl integrerad i det svenska samhället medan kvinnan kom till Sverige 2016 och läser på SFI och har som mål att läsa till förskolelärare längre fram.
Husdjur: Nej.
Bostadsförhållande: Familjen bor i ett nyrenoverat hus som är beläget relativt centralt i Malmö med närhet till förskola/skola mm. Huset har ett inrett källarplan med en separat lägenhet med kök, tvättstuga, förråd och ett stort rum, vilket kan fungera som ”bredvidboende” för en ungdom eller en förälder-barn placering. Till huset hör en stor tomt med fruktträd, växthus och stora lekutrymmen. I anslutning till huset finns ett garage och ett hemmagym. 
Kunskap, kompetens och resurser: Makarna har erfarenhet av jourhemsplaceringar och önskar nu att få en stadigvarande placering. De är lågaffektiva och har en god förmåga att möta barn och se behoven bakom barnets beteende. De är lugna, trygga och omsorgsfulla. De har goda kunskaper och egna erfarenheter av barns behov och utveckling.
Matchning: Barn i ålder 0-13 år som är i behov av stadigvarande familjehemsplacering alt förälder- barnplacering i ett bredvidboende.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Malmö stad
Skåne län

Publicerad: 2024-01-24
Senast kontrollerad: 2024-04-03

ID: 201071

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.