Familj

Familjehem i Mellbystrand

Beskrivning:

M som är en ensamstående man på 56 år och som har tidigare erfarenhet av såväl jour- som familjehemsuppdrag. M har främst haft ensamkommande barn placerade hos dig men känner att han har förmågan att även ta emot barn som inte är ensamkommande enligt de ifyllda alternativen ovan. En bra förälder är enligt M en förälder som som stöttar och vägleder sina barn, som har tålamod när det är svårt och visar att man är kvar trots motgångar. M har tidigare varit handbollstränare och har ett stort intresse för handboll. M tycker att det är viktigt att ha en meningsfull fritid och hittar gärna på saker på fritiden. M arbetar idag på en glasfirma i Laholm, vilket ligger nära hemmet i Mellbystrand. Arbetsgivaren är flexibel och införstådd i att M är familjehemsförälder, därför kan M lämna jobbet med kort varsel om familjehemsuppdraget kräver det. M är tidigare utred av två kommuner.

Mellbystrand är beläget precis vid västkusten och M bor väldigt nära den långa sandstranden som kännetecknar orten. M har bott i sitt nuvarande hus i tre år och berättar att han själv har byggt stora delar utav det. I dagsläget finns det tillgång till två lediga rum för placerade barn och ungdomar. Runt om huset finns en stor trädgård och från bostaden är det nära till ett mindre köpcentrum och skola.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Verksamheten bedriver handledning på systemteoretisk och salutogen grund och huvudsakligen utifrån ett anknytningsperspektiv där fokus ligger på mentalisering och empati. Vi betraktar den unges beteende som ett sätt att kommunicera och vår uppgift är att tolka kommunikationen. Vi använder traumakompetens som grund för vårt tolkningsarbete jämte utvecklingspsykologi och modern hjärnforskning. Utifrån familjens behov, att kunna möta den enskilde motbakgrund av dennes specifika behov och svårigheter, kompletteras handledningen utifrån en grund inom områden som lösningsfokuserad samtalsmetodik, TMO (trauma medveten omsorg), BBIC, TBA - tillämpad beteendeanalys, ACT (acceptance and commitment therapy) och ART (agression replacement training). Utöver den enskilda handledningen har vi ett grupphandledningsprogram där träffarna består av två delar: En teoretisk del med genomgång och en mer praktisk del där familjehemmen får byta erfarenheter och lyfta känslor med varandra. Vi erbjuder även regelbundet tematräffar i fortbildningssyfte.

logotyp UngArtUngArt
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Laholms kommun
Hallands län

Publicerad: 2018-09-12
Senast kontrollerad: 2018-09-12

ID: 163380

UngArt (UngArt AB) ansvarar för innehållet på denna sida.