Familj

Familjehem med erfarenhet av skydd och heder

Beskrivning:

Djurfritt familjehem bestående av ett par som har ett gemensamt barn född -16 och han har även en vuxen son från tidigare förhållande. Hon arbetar på arbetsförmedlingen och har även tidigare erfarenhet av utlandsarbete och arbete som tolk. Hon talar fem olika språk - svenska, kurdiska, turkiska, tyska och engelska samt kan förstå några ytterligare språk, såsom arabiska och persiska. Han har många år arbetat som grafiker och frilansar nu som grafiker på deltid. Han talar turkiska, kurdiska och lite engelska. Familjehemmet har erfarenhet av skyddsplaceringar samt ensamkommande barn. Paret har även gedigen erfarenhet av barn/unga som utsatts för hedersvåld och förtryck och behöver leva skyddade. Familjehemmet har framfört att de tycker att kommunikation är viktigt, de pratar mycket med barnen i hemmet. När det uppstår konflikter försöker de prata och förklara saker och ting för dem. De är noga med fasta rutiner kring mat och läggning för att skapa trygghet och struktur för barnen. Paret framför att de är positiva till att stödja barnet i deras kontakt med nätverket så länge det bedöms vara utifrån barnets bästa i samråd med socialtjänsten. Familjehemmet kan tänka sig ta emot barn och unga i åldern 11 år och uppåt för bästa matchning. Deras främsta styrka är skyddsplaceringar samt hedersproblematik.  

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Personalen inom Nordsunda är erfarna personer som har många års erfarenhet inom socialt arbete.

Vi har en familjepedagog som går in och arbetar aktivt i familjehemmen om behovet samt efterfrågan finns. Nordsunda har en legitimerad psykolog. Om ansvarig kommun önskar att det placerade barnet eller ungdomen genomgår utredning kan Nordsunda erbjuda detta genom extern kontakt, Personalen har kompetens inom arbete med barn och ungdomar både inom privat och offentlig sektor. Vår vision är att tillsammans med berörd socialtjänst och familjehemmet främja barnets utveckling som skall ge upphov till goda förutsättningar för deras liv i fortsättningen.

Personalen handleds externt av en legitimerad psykolog. 

 Nordsundas värdegrund sammanfattas i följande ledstjärnor:

  • Välbefinnande
  • Respekt
  • Professionalitet
  • Utveckling

Kvalitetssäkring

  • Nordsundas vårdverksamheter kvalitetssäkras utifrån de lagar och förordningar som verksamheterna omfattas av. Verksamheterna uppfyller bl.a. kraven från Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9). Kvalitetsarbetet inbegriper bland annat riskanalys, egenkontroll, utredning av avvikelser, utvärderingar och uppföljningar.
  • Vi tillämpar mötes- och dokumentationsstrukturen och grundvärderingarna enligt modellen BBIC. Därför utbildar vi all vår personal i BBIC samt i dokumentation och rapportering som grundas på BBIC för att hålla god kvalitet i journalsystemet Infosoc som används på samtliga enheter på Nordsunda.
  • Vi håller oss dessutom uppdaterade med aktuell forskning och vidareutbildar fortlöpande vår personalgrupp utefter det för att hålla god kvalitet i vårt arbete.

logotyp Nordsunda - Familjehemsvård och OmsorgNordsunda - Familjehemsvård och Omsorg
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Gävle kommun
Gävleborgs län

Publicerad: 2023-07-18
Senast kontrollerad: 2023-07-18

ID: 201321

Nordsunda - Familjehemsvård och Omsorg (Nordsunda AB) ansvarar för innehållet på denna sida.