Familj

Familjehem med lång erfarenhet

Beskrivning:

Familjehem bosatt i stort hus på en bondgård, drygt en mil utanför Piteå. Båda arbetar hemma på gården. De har möjlighet att vara hemma vid behov. Det är ett par med närmare 20 års erfarenhet av uppdrag som familjehem, både kortare och längre placeringar. Paret har erfarenhet av barn som blivit utsatt för våld i hemmet, sexuella övergrepp, barn med ADHD/ADD, utåtagerande beteende, PTSD, ätstörningar, psykisk ohälsa samt Münchhausen by proxy. Under åren som paret fungerat som familjehem har de tagit emot barn och unga i alla åldrar. Utifrån den erfarenhet som familjehemmet besitter är de trygga i sin roll som familjehemsföräldrar. Paret är van att hantera även svårare situationer och står kvar även då det uppstår situationer med barn och unga som kan vara svårare att hantera och lösa. De hittar lösningar och i det fall som det finns behov är de även mottagliga för handledning. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Personalen inom Nordsunda är erfarna personer som har många års erfarenhet inom socialt arbete.

Vi har en familjepedagog som går in och arbetar aktivt i familjehemmen om behovet samt efterfrågan finns. Nordsunda har en legitimerad psykolog. Om ansvarig kommun önskar att det placerade barnet eller ungdomen genomgår utredning kan Nordsunda erbjuda detta genom extern kontakt, Personalen har kompetens inom arbete med barn och ungdomar både inom privat och offentlig sektor. Vår vision är att tillsammans med berörd socialtjänst och familjehemmet främja barnets utveckling som skall ge upphov till goda förutsättningar för deras liv i fortsättningen.

Personalen handleds externt av en legitimerad psykolog. 

 Nordsundas värdegrund sammanfattas i följande ledstjärnor:

  • Välbefinnande
  • Respekt
  • Professionalitet
  • Utveckling

Kvalitetssäkring

  • Nordsundas vårdverksamheter kvalitetssäkras utifrån de lagar och förordningar som verksamheterna omfattas av. Verksamheterna uppfyller bl.a. kraven från Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9). Kvalitetsarbetet inbegriper bland annat riskanalys, egenkontroll, utredning av avvikelser, utvärderingar och uppföljningar.
  • Vi tillämpar mötes- och dokumentationsstrukturen och grundvärderingarna enligt modellen BBIC. Därför utbildar vi all vår personal i BBIC samt i dokumentation och rapportering som grundas på BBIC för att hålla god kvalitet i journalsystemet Infosoc som används på samtliga enheter på Nordsunda.
  • Vi håller oss dessutom uppdaterade med aktuell forskning och vidareutbildar fortlöpande vår personalgrupp utefter det för att hålla god kvalitet i vårt arbete.

logotyp Nordsunda - Familjehemsvård och OmsorgNordsunda - Familjehemsvård och Omsorg
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Piteå kommun
Norrbottens län

Publicerad: 2023-03-30
Senast kontrollerad: 2023-03-30

ID: 201216

Nordsunda - Familjehemsvård och Omsorg (Nordsunda AB) ansvarar för innehållet på denna sida.