Familj

Familjehem önskar placering

Beskrivning:

Familjesituation: Ensamstående kvinna som har haft en pojke placerad hos sig under många år som numera bor i en egen lägenhet, men som tillhör familjen. Kvinnan har en nära kontakt med sin biologiska familj, släkt och vänner som hon träffar regelbundet och som kan ställa upp för henne när hon behöver stöd och hjälp.
Husdjur: Hundar
Bostadsförhållande: Lägenhet på 83 m2 om tre rum o kök. I samma fastighet finns förskola medan grundskola ligger cirka 500 meter bort. Bostaden ligger centralt, men i ett lugnt område med grönområden och lekplatser. Allmänna kommunikationer ligger 5 minuter bort medan vårdcentral 10 minuter bort. En promenad bort ligger skog och hav.
Kunskap, kompetens och resurser: Kvinnan är socionom och arbetar med ungdomsbehandling. Hon har ett barncentrerat perspektiv, då hon vill göra skillnad för barn. Kvinnan är trygg, omsorgsfull och bedöms ha ett känslomässigt överskott, ett reflekterande sinnelag och en stor mentaliseringsförmåga. Hon har lång erfarenhet av människovårdande insatser och har vidareutbildning inom MI, CRA, AKRA, kriminalitet som livsstil, ÅP samt har arbetat med 12 stegsbehandling.  
Matchning: Barn mellan 4-7 år i behov av familjehemsplacering. Kvinnan är även öppen för att ta emot syskon.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Helsingborgs stad
Skåne län

Publicerad: 2024-03-07
Senast kontrollerad: 2024-04-03

ID: 201704

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.