Familj

Familjehem

Beskrivning:

Hej! Jag och min familj har arbetat som familjehem i över nio år. När jag var 15 är så började min mamma ta emot placeringar och sedan dess har vi haft över 15 placeringar där främlingar har lyckats bli en del av vår familj. Nu har jag och min syster fått möjligheten att ta över min mammas förra bostad då hon har flyttat till ett hus och därav vill vi fortsätta med samma arbete i samma lägenhet som andra kommuner har utrett. Vi är födda -99 och -02. 

Varför jag vill jobba med familjehem är då för att varje barn ska ha rätt till en trygg miljö, en uppväxt med möjligheten att utbilda sig själv, utvecklas inom hälsan samt chansen att hitta hobbys som uppfyller vardagen.

Detta insåg jag inte är en verklighet för alla barn när jag fick chansen att följa med min mamma på möten med olika kommuner då hon skulle få en ny placering eller när jag hängde med barnen på utvecklingssamtal.

Lite kort om boendet: lägenheten är en 4a med två rum tillgängliga. Den är belägen väldigt centralt med nära avstånd till skola samt kollektivtrafik. Jag arbetar och har en fast inkomst. Jag har en högskoleutbildning och har intresse i ledarskap samt personlig utveckling och det är vår största styrka som familjehem/jourhem. Vi skapar en miljö där barn som gått igenom trauma får chansen att lära känna sig själv bättre samt får möjligheten att växa ifrån sina trauman för att sedan gå vidare till ett positivt liv.

Jag hoppas att vi hörs och förhoppningsvis leder ett gott samarbete inom snar framtid.

Privat
Privat Familj
Erfarenhet finns

Kommun:
Som betalande kund får du familjens hemkommun, namn och kontaktuppgifter.
Skåne län

Publicerad: 2024-03-05
Senast kontrollerad: 2024-03-05

ID: 201701