Familj

Förstärkt jour-och familjehem i Uppsala

Beskrivning:

Beskrivning av familjehem: Familjehemmet består av en man och en kvinna i 50-års åldern. Kvinnan har i över 10 år arbetat som fritidsledare på fritidsgård och fritidsklubb för barn i åldrarna 10-19. Under sina år i branchen har hon mött barn och ungdomar med olika svårigheter och behov. Kvinnan har även gått vidareutbildningar genom arbetet. Mannen har arbetat inom restaurangbranchen i många år, men är i dagsläget sjukpensionär på grund av en misslyckad lungoperation. Han är hemma på heltid, och har god förmåga att ge ett barn eller en ungdom en god omvårdnad. Paret kan utöver svenska även tala arabiska, kurdiska, engelska och tyska.

Familjeförhållanden: Mannen och kvinnan har varit gifta i många år och har tre barn tillsammans, en son och två döttrar. Barnen är vuxna och utflyttade sedan en tid tillbaka. 

Bostad: Paret bor i en lägenhet på 90 kvm och med fyra rum. De har ett ledigt sovrum. Bostaden är belägen relativt centralt i Uppsala, och är därav nära till det mesta.

Erfarenhet: Paret har varit familjehem till en pojke från att han var 15år till att han var 18 år. Paret har än idag än nära relation till pojken. De har även varit jourhem till en 17 årig flicka, en 13 årig flicka och en 10 årig pojke. Den 10 åriga pojken bodde hos familjen i nästan ett år och flyttade sedan hem till sina föräldrar, och den 13 åriga flickan bodde hos dem i 6 månader och kunde sedan flytta hem till sina föräldrar. Paret har kunskap och erfarenhet av bland annat ADHD, utåtagerande beteende, skydd, heder, autism, självskadebeteende, barn som har blivit utsatta för våld/sexuella övergrepp/omsorgsbrist. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vi som arbetar på EKFB har lång erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och unga vuxna. Inom vår personalgrupp finns erfarenhet av arbete på förskola, skola, HVB-hem, stödboende för unga missbrukare och kriminella och boende för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Även erfarenhet av arbete inom sluten psykiatrisk vård finns. Vi har socionomer och beteendevetare i vår personalgrupp. 

Vi har språklig och kulturell förståelse och har lång erfarenhet integrationsarbete. Alla som arbetar på EKFB har kunskaper inom ett flertal språk. Kompetens inom hedersrelateradproblematik finns i vår personalgrupp.

EKFB:s familjehemskonsulenter har jour dygnet runt för att stödja jour- och familjehemmen om det behövs.

EKFB arbetar efter BBIC; Barns behov i centrum. BBIC är ett arbetssätt som är anpassat efter socialtjänstens regelverk och innebär att genomförande och uppföljning av insatserna genomförs på ett strukturerat och enhetligt sätt utifrån en helhetssyn på den placerades behov.

logotyp EKFBEKFB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Uppsala kommun
Uppsala län

Publicerad: 2022-08-25
Senast kontrollerad: 2022-08-25

ID: 200974

EKFB (EKFB Sverige AB) ansvarar för innehållet på denna sida.