Familj

Hemmavarande familjehem för barn 0-1 år

Beskrivning:

Erfaret familjehem med kunskap att ta emot barn och ungdomar med trauma, npf, psykisk ohälsa samt erfarenhet av problematiska föräldrarelationer. Har tagit emot skyddsplaceringar och hedersproblematik. Familjen har två hemmavarande biologiska barn, ett stadigvarande placerat barn samt en syskonplacering som kommer avslutas inom kort. Familjen bor stort och placerat barn har tillgång till eget rum. Skola, förskola och all service finns i närområdet. En av familjehemsföräldrarna är hemmavarande på heltid. De tar gärna emot barn 0-1 år med möjlighet att ett eventuellt syskon är medföljande. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

I arbetet med hedersvåldsutsatta som brutit upp från sina familjer blev Madickengården tidigt varse den ensamhet och sorg som målgruppen ofta upplever i samband med uppbrottet från familj och släkt. Det i kombination med behovet av att komma i kontakt med trygga och sunda förebilder som kan ge en annan bild av vad en familj kan vara resulterade i att Madickengårdens familjehemsverksamhet startade upp år 2015.

Madickengården individanpassar stödet till varje familjehemsplacering utefter den placerades behov. Vid särskilda behov såsom självskadebeteende, intellektuell funktionsnedsättning eller komplex hotbild så har Madickengården möjlighet att tillsätta extra resurser i familjehemmet. Varje familjehemsplacering har en egen familjehemskonsulent som följer placeringen från början till slut. Familjehemskonsulenten ansvarar för all kontakt med både socialtjänst och familjehem.

logotyp MadickengårdenMadickengården
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Mölndals stad
Västra Götalands län

Publicerad: 2022-09-14
Senast kontrollerad: 2022-09-14

ID: 201002

Madickengården (M Gården AB) ansvarar för innehållet på denna sida.