Familj

Jour- och familjehem önskar placering

Beskrivning:

Familjesituation: Makar i sextioårsåldern med en stor familj bestående av barn och barnbarn. Kvinnan är hemma på heltid och engagerar sig som familjehemsförälder. Mannen arbetar och har varit på samma företag i sedan han gick ut skolan.
Husdjur: Nej.
Bostadsförhållande: Makarna bor i ett stort hus på landet bestående av 13 rum och kök fördelat på 360 kvm. Huset ligger i Trelleborgs kommun och det finns god kollektivtrafik med buss. Det finns förskola, skola, vårdcentral, allmänna kommunikationer, föreningsliv mm inom rimligt avstånd. Paret har körkort och tillgång till bil.
Kunskap, kompetens och resurser: Kvinnan har 28 års erfarenhet av att vara familjehem och har goda referenser. Familjen har erfarenhet av barn i behov av mycket stöd och vägledning. Sedan två år tillbaka har familjen en flicka på 9 år placerade hos sig. 
Matchning: Barn och unga från 7 år och uppåt som är i behov av jour- eller familjehemsplacering.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Trelleborgs kommun
Skåne län

Publicerad: 2024-03-21
Senast kontrollerad: 2024-04-03

ID: 201717

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.