Familj

Jour- och familjehem önskar placering

Beskrivning:

Familjesituation: Makar med fyra biologiska barn varav yngsta dottern som fyller 17 år i år bor hemma. Familjen har även en 16 årig pojke placerad hos sig sedan många år. Det är en familjär familj som gärna umgås med nära och kära. Familjen har sitt ursprung från Palestina. Kvinnan är uppväxt i Sverige medan mannen kom till Sverige som 17 åring. De är väl integrerade i samhället och talar god svenska och har goda kunskaper i även i skrift. Kvinnan har jobbat många år som integrationshandläggare medan mannen driver en bilfirma med sin son. Idag är kvinnan hemma på heltid då dem valt att vara familjehem/jourhem.
Husdjur: Nej.
Bostadsförhållande: Familjen bor i ett villaområde ca 1 mil utanför centrala Helsingborg. Huset är på ca 168 kvm och har två badrum och ett stort inglasat uterum som utnyttjas stora delar av året. Det finns skola och fritidsaktiviter i närheten liksom goda bussförbindelser.
Kunskap, kompetens och resurser: Familjehemmet har lång erfarenhet av familjehemsvården och av olika uppdrag. De har både haft flickor och pojkar i olika åldrar med olika problematik. Idag har de en pojke på 16 år som bott i familjehemmet i många år och som är välfungerande.
Matchning: Barn och unga från 12-15 år.  Familjen tar emot jourplaceringar, men är öppna för stadigvarande placeringar om matchningen är god.

 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Helsingborgs stad
Skåne län

Publicerad: 2024-03-21
Senast kontrollerad: 2024-04-03

ID: 201719

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.