Familj

Jour- och familjehem önskar placering

Beskrivning:

Familjesituation: Ensamstående kvinna med en 7 årig pojke som är vårdnadsöverflyttad. Kvinnan är hemma på heltid. I hennes andra hus som ligger ca 20 meter från henne bor hennes 36-åriga son och en nätverksplacerad kille på 15 år samt en placerad pojke på 14 år som beräknas flytta inom en snar framtid. I kvinnans bostad finns ett ledigt rum.
Husdjur: Papegoja.
Bostadsförhållanden: På kvinnans mark finns två hus, ett äldre boningshus och sedan en nyrenoverad verkstad som numera är hus till sonen och systersonen. I boningshuset har kvinnan tre sovrum på första plan samt badrum, kök och vardagsrum. På källarplan finns det tvättstuga, ett sovrum till en jourplacering samt ett lekrum. I det nyare huset finns ett stort vardagsrum, kök, badrum. Tvättstuga och ett uterum med växtodling. Runt huset finns en stor trädgård som ansluter till åkermark. Landsvägen löper längs huset och det finns några grannar inom 50 meters avstånd. Det är drygt en mil till förskola och grundskola i Lövestad medan skolbussen åker förbi huset. BVC och VC finns i Sjöbo. Affärer finns i Lövestad, Sjöbo (10 km) och Tomelilla (14 km). Det är 3 km till närmaste bushållsplats där det finns buss till Sjöbo och Ystad.
Kunskap, kompetens och resurser: Kvinnan har lång erfarenhet och arbetat med barn och familjer i olika typer av konstellationer under många år och har varit familjehem från och till sedan 2012.
Matchning: Barn från 7 år och uppåt.


Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Sjöbo kommun
Skåne län

Publicerad: 2024-04-03
Senast kontrollerad: 2024-04-03

ID: 201728

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.