Familj

Jour- och familjehem önskar placering

Beskrivning:

Familjesituation: Makar med fem biologiska utflugna. Det är en familj som tycker om att umgås sina fem barn och elva barnbarn samt sin övriga släkt och nätverk. Inom familjen ställer man upp- och finns till för varandra och man träffas regelbundet. Familjen kommer ursprungligen från Libanon, men har bott i Sverige i över trettio år. De är väl integrerade i samhället och talar god svenska. 
Husdjur: Nej.
Bostadsförhållanden: Familjen bor i ett lugnt och trivsamt villaområde i ett rymligt hus i Eslöv som är på två plan med inredd källare. På entréplan finns två sovrum, badrum, kök samt vardagsrum och på övre plan finns tre sovrum. I källaren finns tvättstuga, badrum samt ett sovrum. Huset har renoverats ganska nyligen. På tomten finns även ett bredvid boende om tre rum och kök. Förskola, grundskola samt allmänna kommunikationer finns i närområdet
Kunskap, kompetens och resurser: Tryggt och erfaret familjehem med stor livserfarenhet som lever ett välordnat socialt liv gällande arbete, ekonomi, bostad och hälsa. Paret har erfarenhet av barn och unga dels genom sina egna barn och dels genom att de varit jour- och familjehem under många år.
Matcning: Flicka från 13 år och uppåt.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Eslövs kommun
Skåne län

Publicerad: 2024-04-03
Senast kontrollerad: 2024-04-03

ID: 201729

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.