Familj

Jourhem i Botkyrka

Beskrivning:

En man med fem års erfarenhet av att ta emot ungdomar som jourhem. han är gift men särbo. Erfarenhet av både ensamkommande ungdomar och andra ungdomar med varierad problematik. Mannen har ett mjukt och lågaffektivt förhållningssätt och en stor dos med tålamod. Han utstrålar värme och lugn, han tycker om att hjälpa människor och är inte rädd för att arbeta med människor som befinner sig i svåra situationer i livet. Ungdomar som placeras här hamnar i ett tryggt och stabilt hem, där engagemang och vägledning är en självklar del av vardagen.
Han bor i en villa med sex rum och kök. Villan har tre rum för placerade ungdomar. Det finns inga husdjur i hemmet. Det tar ca fem minuter att gå till busshållplats och till centrum cyklar man på ca 10 min, där finns butiker och vårdcentral. Badhus och gym finns också i närområdet, likaså skolor och förskolor.   

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vi har ett tätt samarbete med våra familjer som bara tar jourhemsuppdrag via ABC. Det innebär att vi snabbt och effektivt kan matcha barn till rätt familj. ABC har både kontrakterade jourfamiljer där det finns en vuxen hemma på heltid och jourhem samt familjehem där de vuxna arbetar utanför hemmet men med flexibla arbetstider. Familjerna har utöver en tät kontakt med sin konsulent också regelbunden extern handledning. Konsulenterna inom ABC Jourhem och familjehem har alla lång erfarenhet av kommunal och privat familjehemsvård. Majoriteten av våra familjer har ett generellt jourhemsgodkännande enligt 6 kap 6 § SoL. De flesta familjerna har gått  "Ett hem att växa i" eller motsvarande. 

Vi har även plats hos familjer som vill bli familjehem. 

Både familjerna och socialtjänsten har möjlighet att dygnet runt nå en konsulent. 

Det systematiska kvaltietsarbetet inom ABC bedrivs med ett ledningssystem enligt socialstyrelsens riktlinjer. Självklart har vi tillstånd från IVO. Vi är dessutom medlemmar i RFF, vilket innebär särskilt prövade certifieringskrav, för verksamheter inom privat familjehemsvård. 

logotyp ABC Jourhem och Familjehem ABABC Jourhem och Familjehem AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Botkyrka kommun
Stockholms län

Publicerad: 2023-08-31
Senast kontrollerad: 2023-08-31

ID: 201371

ABC Jourhem och Familjehem AB (ABC Jourhem och Familjehem AB) ansvarar för innehållet på denna sida.