Familj

Jourhem önskar placering

Beskrivning:

Familjesituation: Gift kvinna som lever som särbo. Makarna har två vuxna utflugna barn.
Husdjur: Nej
Bostadsförhållanden: Kvinnan bor i sin bostadsrätt i centrala Helsingborg om 240 m2. Bostaden ligger i en fastighet med mycket karaktär och i anslutning till boendet finns en fyrlängad innergård med utrymme för gemenskap, grillning och rekreation. Den placerade erbjuds ett stort rum på nedanvåningen som ger utrymme för återhämtning, läxläsning och samvaro.
Kunskap, kompetens och resurser: Kvinnan har professionell erfarenhet och kompetens gällande att möta människor som är i behov av stöd och vägledning genom sitt yrke som coach. Kvinnan har även erfarenhet av att möta unga genom sitt tidigare arbete som godman samt genom sitt arbete som arbetscoach. För kvinnan är det av stor vikt att stödja unga till självständighet och deras förmåga att kunna stå på egna ben, vilket bedöms ha ett pedagogiskt värde i uppdraget som jourhem åt unga personer.
Matchning: Tonårsflicka med förmåga att vara hemma kortare stunder på egen hand

 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Våra ansatser utgår från ankyntningsteori, utvecklingspsykologi, traumamedveten omsorg, motiverande samtal, systemteori och lösningsfokuserade ansatser. Våra familjehemskonsulenter är utbildade i bl.a Kälvesten, BBIC, Samarbete för trygghet, Ett hem att växa i, Patriark, Repulse, sexologi, processledarutbildning, ÅP, mindfullness mm. 

Vi utvärderar fortlöpande verksamheten samt genomför en årlig enkätundersökning gällande hur våra jour- och familjehem upplever handledningen och stödet de får från familjehemskonsulenterna samt verksamheten i sin helhet. Vidare har verksamheten ingått i SSIL s kvalitetsindex. Verksamheten har även rutiner för klagomålshantering och Lex Sara.

Familjehemskonsulenterna får regelbunden extern handledning och verksamheten kan erhålla psykologkonsultation om behov föreligger.

logotyp Compass Individ & FamiljCompass Individ & Familj
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Helsingborgs stad
Skåne län

Publicerad: 2024-03-07
Senast kontrollerad: 2024-04-03

ID: 201703

Compass Individ & Familj (Compass Individ & Familj AB) ansvarar för innehållet på denna sida.