Familj

Kärleksfull Kvinna på gård utanför Filipstad

Beskrivning:

Familjehemmet består av kvinna -59 och två jakthundar samt en katt. Kvinnan är ensamstående men har sina 2 vuxna söner boende med sina familjer i granngårdarna. Hon har idag en ungdom vårdnadsöverflyttad, en flicka på 19 som är välfungerande i både skola och i familjehemmet. Kvinnan är hemma på heltid och tar hand om gården och ungdomen och har mycket tid för samtal och aktiviteter. Gården ligger i utkanten av Persberg, en liten ort Öster om Filipstad, med bra bussförbindelser till centrum och anslutningsbussar till Karlstad och Kristinehamn. Kvinna har även bredvidboende på gården och det finns plats för en placering både där och inne i bostadshuset. 


I Filipstad samt närliggande kommuner som Karlstad, Kristinehamn, Hällefors och Grythyttan finns gymnasieskolor och fina möjligheter till vidareutbildning och universitet. 


Kvinnan har tagit emot många placeringar under åren och har erfarenhet av diagnoser, komplicerade föräldrakontakter, VNR, psykisk ohälsa och utåtagerande beteende. Hon är van att jobba med ADL träning samt material som hitta rätt och månar om att ungdomarna ska få med sig det de behöver för att klara sig bra som vuxna. Hon är mycket aktiv och övningskör, lär dem hantera pengar, skriva CV och söka jobb eller annat individuellt som ungdomen behöver.


Kvinnans mammahjärta är stort och hon brinner för att hjälpa ungdomar som är på glid och som saknar trygga, kärleksfulla vuxna. Kvinnan har stort tålamod och ger inte upp om ungdomarna och att det ska gå bra för dem. Kvinnan tycker om att vara i skog och mark, jaga och fiska vilket hon gärna tar med sig ungdomarna på om de vill. Hon är också lyhörd för allas individuella intressen och ser till att ungdomarnas tillvaro blir meningsfull.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Filipstads kommun
Värmlands län

Publicerad: 2024-01-18
Senast kontrollerad: 2024-01-18

ID: 201573

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.