Familj

Kärleksfull par boende i Örebro

Beskrivning:

Kärleksfull familj bestående av ett par i 45-års åldern med fyra barn varav två hemmaboende döttrar födda -07 och -13.

Familjen bor i en lägenhet i området Vivalla, i Örebro. Lägenheten består av fem rum och kök, fördelat på 87 kvm. I hemmet finns ett möblerat rum med två sängar ledigt tilltänkt en eventuell placering. Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området.

Mannen i familjen arbetar dagtid som vägarbetare och kvinnan har en bakgrund inom förskolans värld men är just nu arbetssökande och hemma på heltid. Vid eventuell placering kan kvinnan vara hemma på heltid och fokusera på uppdraget som familjehem. Familjen har ingen placeringserfarenhet men har nära vänner som är familjehem och har därifrån fått indirekt erfarenhet av vad det innebär att vara jour- och familjehem. Familjen har även erfarenhet av dyslexi då familjens mamma och barnen har dyslexi och har därmed erfarenhet av att stötta barn i deras läs- och skrivsvårigheter samt kunskaper om vilka stödinsatser som finns i skolan.

Paret är ursprungligen från Irak och talar flytande svenska, arabiska och kurdiska. Familjen har inga djur i hemmet. Paret vill endast ta emot barn i åldersspannet 4-7 år. Kön spelar ingen roll. Paret är även öppet för att ta emot en syskonplacering.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Örebro kommun
Örebro län

Publicerad: 2024-01-30
Senast kontrollerad: 2024-03-28

ID: 201477

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.