Familj

Kvinna i Örebro med placeringserfarenhet

Beskrivning:

Ensamstående kvinna född -78 bosatt i ett i villaområdet i Örebro med två hemmavarande barn födda -99 respektive -01. Familjen bor i en tvåplansvilla om 149 kvadratmeter fördelat på sex rum. Skola, sysselsättning och kommunikationer finns i området. Det finns två lediga sovrum tillgängliga för en eventuell placering. Kvinnan arbetar inom hemtjänsten som administratör och ute i fältet. Hennes arbete är flexibelt och hon har möjlighet att arbeta hemifrån. Kvinnan har tidigare placeringserfarenhet av en kort jourhemsplacering av en 11-årig flicka med trauma utifrån att ha blivit utsatt för grova sexuella övergrepp. Hon har även arbetat som resurslärare på flera skolor. Under sina arbetande år som personlig assistent har hon arbetat med brukare som har multipel skleros (MS). Hon har även erfarenhet av dyslexi. Kvinnan talar svenska och arabiska och har inga djur i hemmet. Kvinnan är ursprungligen från Irak. Kvinnan uppger att hon är öppen för att ta emot barn och unga mellan 13–18 år, oavsett kön. Familjehemmet är vidare öppen för att ta emot barn eller ungdomar med varierande diagnoser och funktionsvariationer. Vill helst inte ta emot barn och unga med självskadebeteende eller aktivt missbruk. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB

Kommun:
Örebro kommun
Örebro län

Publicerad: 2024-01-30
Senast kontrollerad: 2024-03-27

ID: 201593

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.