Familj

Ledigt jour/familjehem i Kållered

Beskrivning:

Familjen har varit familjehem sedan 2014 och innan dess var dom kontaktfamilj. Familjen lever i en stabil relation, har inga hemmavarande barn och inte heller några placeringar just nu, men en längtan och önskan om att återigen ha detta. Dom har både tid, plats och goda förutsättningar att hjälpa barn i deras utveckling och att ge en god omsorg.

Familjen bor i ett stort hus i Kållered. Huset inrymmer 7 rum och kök och har en stor trädgård.  Området är mycket lugnt och vackert beläget, utan mycket biltrafik. I Kållered finns det mycket naturområden, badsjö, skatepark och Kållereds köpstad med bland annat Ikea och Lager 157. Simhall och bibliotek ligger också i området. Det finns goda kommunikationer och du tar dig snabbt och enkelt till bland annat Göteborg eller Kungsbacka. Familjen har även sommarstuga utanför Stenungsund.

Familjen är aktiva och trivs i sociala sammanhang och de umgås gärna med vänner och bekanta. Men samtidigt tycker de om att vara hemma och ta det lugn tillsammans. Resa, djur och natur, mat och socialt umgänge är stora intressen för familjen.

Familjen tycker det är viktigt att förmedla till ett placerat barn att dom finns där, att man alltid kan ringa eller prata med dem som trygga vuxna samt att barnen har förtroende för dem. De tycker också det är viktigt med regler och gränser, bra kost och sömn. Vidare att barn har trygga vänskapsrelationer och sunda fritidsaktiviteter.

logotyp Adisa ABAdisa AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Mölndals stad
Västra Götalands län

Publicerad: 2024-04-02
Senast kontrollerad: 2024-04-22

ID: 201555

Adisa AB (Adisa AB) ansvarar för innehållet på denna sida.