Familj

Par i 45-års åldern

Beskrivning:

Familjehemmet består av ett par i 45-års åldern. Kvinnan är utbildad polis, har under en period arbetat som mentor på skola med barn och ungdomar men har nyligen återgått till att arbeta som polis. Hon har genom sitt yrke dels som barnutredare samt områdespolis men även som mentor stor erfarenhet av att bemöta barn, unga och även äldre i krissituationer och behålla sitt lugn oavsett situation. Han arbetar inom gruvan. Paret är överens om att det är viktigt med ramar, rutiner, kommunikation och mycket kärlek för att ett barn ska må bra och utvecklas på ett gynnsamt sätt. Vidare har paret framför att det är en självklarhet för de att hjälpa ett barn i dennes skolgång och eventuella sjukvårdskontakter samt även motivera och stötta barnet till att ha en meningsfull fritid, på samma sätt som de hjälper och stöttar sitt biologiska barn. Paret kompletterar varandra och har goda förutsättningar att ge ett placerat barn den omsorg, stöd, trygghet, fungerande skolgång samt en aktiv fritid som barnet har behov av. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Personalen inom Nordsunda är erfarna personer som har många års erfarenhet inom socialt arbete.

Vi har en familjepedagog som går in och arbetar aktivt i familjehemmen om behovet samt efterfrågan finns. Nordsunda har en legitimerad psykolog. Om ansvarig kommun önskar att det placerade barnet eller ungdomen genomgår utredning kan Nordsunda erbjuda detta genom extern kontakt, Personalen har kompetens inom arbete med barn och ungdomar både inom privat och offentlig sektor. Vår vision är att tillsammans med berörd socialtjänst och familjehemmet främja barnets utveckling som skall ge upphov till goda förutsättningar för deras liv i fortsättningen.

Personalen handleds externt av en legitimerad psykolog. 

 Nordsundas värdegrund sammanfattas i följande ledstjärnor:

  • Välbefinnande
  • Respekt
  • Professionalitet
  • Utveckling

Kvalitetssäkring

  • Nordsundas vårdverksamheter kvalitetssäkras utifrån de lagar och förordningar som verksamheterna omfattas av. Verksamheterna uppfyller bl.a. kraven från Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9). Kvalitetsarbetet inbegriper bland annat riskanalys, egenkontroll, utredning av avvikelser, utvärderingar och uppföljningar.
  • Vi tillämpar mötes- och dokumentationsstrukturen och grundvärderingarna enligt modellen BBIC. Därför utbildar vi all vår personal i BBIC samt i dokumentation och rapportering som grundas på BBIC för att hålla god kvalitet i journalsystemet Infosoc som används på samtliga enheter på Nordsunda.
  • Vi håller oss dessutom uppdaterade med aktuell forskning och vidareutbildar fortlöpande vår personalgrupp utefter det för att hålla god kvalitet i vårt arbete.

logotyp Nordsunda - Familjehemsvård och OmsorgNordsunda - Familjehemsvård och Omsorg
Utredning finns

Kommun:
Pajala kommun
Norrbottens län

Publicerad: 2023-03-30
Senast kontrollerad: 2023-03-30

ID: 201213

Nordsunda - Familjehemsvård och Omsorg (Nordsunda AB) ansvarar för innehållet på denna sida.