Familj

Par i Varberg

Beskrivning:

Familjen består av mamma och pappa samt bio-barnen födda -20 och -22. De bor på landet på en bondgård ca 20 minuter från Varberg. Till familjen hör även hunden Mando, ett 30 tal höns, 15 får och några kor. Familjens dröm är att i framtiden skaffa sig förutsättningarna till att leva delvis självförsörjande. För paret är det viktigt att presentera ett alternativt sätt att leva till både sina barn och för barn och ungdomar som kommer för att bo med dem. De vill presentera ett liv där det går att klara sig fint genom att parallellt med samhällets strukturer kunna odla sin mat och leva ett hållbart liv.  På sidan av den självförsörjande drömmen driver paret ett solcellsföretag och åker runt i närområdet och gör installationer av dessa. De har därigenom möjlighet att kunna styra sin egen arbetstid och vara hemma med en placering vid behov. På gården finns gott om utrymme för att alla ska få möjlighet att ha sina egna projekt utifrån ålder och intresse. Att välkomna en ny människa in i familjen är att få ytterligare en pusselbit på plats säger paret som har både känslomässigt och rumsligt utrymme över till en placering. 


Gården ligger i en levande landsbygd där det finns barn i alla åldrar runt om i gårdarna och skolbuss går utanför gården in till skola i Varberg och kör tillbaka efter skolans slut och de anslutningar till skolor och städer som finns fungerar fint för studerande i alla åldrar och nivåer. 


Paret har under flera år varit kontaktfamilj åt en tonårsflicka och hon beskriver i ett mail att familjen hjälpt henne på fötter från att ha tappat fotfästet. Hon säger att det är deras genuina förståelse ihop med att få vara delaktig i nya spännande upplevelser och projekt som gör familjen så bra. Paret är föräldrar som tar ansvar och som förstår vikten av att vara förebilder både till sina egna barn och ungdomar som kommer bo med dem. Familjens struktur är god och både kvinnan och mannen är envisa och samtidigt känsliga och kärleksfulla. En god kombination för att klara de utmaningar ett placerat barn kan innebära.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Utredning finns

Kommun:
Varbergs kommun
Hallands län

Publicerad: 2024-01-18
Senast kontrollerad: 2024-01-18

ID: 201574

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.