Familj

Par med erfarenhet av NPF, Vålberg

Beskrivning:

Par i 50–60 års åldern bosatta i Vålberg strax utanför Karlstad. Familjen bor i en tvåplansvilla med ett ledigt möblerat sovrum. Villan är på 116 kvm och ligger i ett lugnt och familjärt område. De har en stor tomt med studsmatta och grönsaker som de odlar på fritiden. Vålberg centrum ligger 3-5 minuter promenadavstånd från hemmet och i centrum ligger även busshållplats som kan ta dig till Karlstad på 20-30 minuter. Skolor och gymnasier finns i området. Vålberg och Karlstad erbjuder flertalet aktiviteter för barn och ungdomar, däribland fritidsgårdar, fotboll och basketplaner, fotboll- och basketklubb mm. I Vårberg finns en simhall och även utomhusbad som är öppet under somrarna.

Mannen arbetar som städare på heltid i Karlstads kommun och kvinnan är arbetssökande/arbetar på timmar. De har en vuxen son som bor hemma och tre utflugna barn. Kvinnan har erfarenhet av att arbeta med barn som har autism och ADHD genom arbete som personlig assistent. Paret talar förutom svenska även kurdiska och arabiska och har sitt ursprung i Irak. Paret har tidigare erfarenhet av en syskontrio som var placerade på jour varannan vecka i tre månader via Grums kommun. Placeringen gick bra och jourhemmet gjorde ett gediget arbete men valde att avsluta uppdraget då de önskar fokusera sin energi på ett barn. Familjen har inga djur i hemmet.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Karlstads kommun
Värmlands län

Publicerad: 2023-10-18
Senast kontrollerad: 2024-02-26

ID: 201451

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.