Familj

Par med erfarenhet i Örebro

Beskrivning:

Par födda -63 respektive -66 bosatta i närheten av centrala Örebro i en villa på 207 kvm fördelat på sex rum. För tillfälligt finns två lediga sovrum att tillgå för eventuella placeringar. Familjen bor nära centrala Örebro och har goda bus- och cykelförbindelser till stadens olika delar. Villan ligger nära till det mesta och i närområdet finns det livsmedelsaffärer, vårdcentral och restauranger . Området har ett brett utbud av skolor att erbjuda för barn och unga i alla årskurser. 

Mannen arbetar som inköpare på Willys under dagtid och kvinnan arbetar deltid som personlig assistent. Det finns alltid någon vuxen hemma. Familjen har sedan början av 2000-talet varit familjehem. Familjen har tidigare placeringserfarenhet av främst autism, ADHD, hedersproblematik samt ensamkommande med olika familjehemsuppdrag för ett tiotal kommuner. De är utbildade i ”Ett hem att växa i” samt ”AST” (autismspektrumtillstånd). Paret talar svenska, kurdiska, persiska och mannen talar även arabiska. Paret har sitt ursprung i Iran. De har inga djur i hemmet.

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Behandlingen är individuell efter behov och enligt överenskommelse med uppdraggivare.

Kavalitetsarbete
Vi använder oss av SecuraNova journal och kvalitetsledningssystem, som är ett modernt datasystem med stöd för journalföring och övrig dokumentation enligt SoL/LSS och HSL. I SecuraNova finns även stöd för systematisk bedömning av våra brukares behov, deras resurser och den förändring de genomgår under och efter placeringstiden. Systemet ger oss utmärkta möjligheter att följa upp och mäta resultaten av insatserna för våra brukare, vilket vi använder för att kontinuerligt utveckla och förbättra vår verksamhet.
SecuraNova är ett hjälpmedel i vårt system för kvalitetssäkring eftersom det ger oss möjlighet att uppfylla Socialstyrelsens, tillsynsmyndigheternas (Inspektionen för vård och omsorg och Datainspektionen) samt uppdragsgivarnas krav när det gäller dokumentation, uppföljning, behandlingsplanering och kvalitetssäkring. Journalsystemets säkerhetsnivå med kryptering omöjliggör obehörig åtkomst till känsliga personuppgifter och systemet uppfyller alla krav i EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

logotyp Barn och Omsorg i Sverige ABBarn och Omsorg i Sverige AB
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Örebro kommun
Örebro län

Publicerad: 2024-02-02
Senast kontrollerad: 2024-03-07

ID: 201141

Barn och Omsorg i Sverige AB ansvarar för innehållet på denna sida.