Familj

Tryygt par utanför Filipstad

Beskrivning:

Familjehemmet består av en kvinna född -94 och en man född -87 samt två biologiska pojkar födda -12 och -14. Här bor också ett par hundar som familjen har till både jakt och sällskap.

De bor på en stor gård som tidigare varit en gammal skola, med ett härligt läge precis intill en sjö utanför . En liten bit från gården går skolbussen till grundskolan i Filipstad, medan gymnasium finns närliggande i Filipstad, Hällefors och Grythyttan mfl. 

Kvinnan jobbar som barnskötare på förlossningen och har möjlighet till tjänstledighet under tiden barnet landar in i familjen. Även mannen har den möjligheten då han har egen grävfirma och därmed kan reglera sina arbetstider. Allt utifrån barnets bästa.

Paret är trygga och har ett stabilt och långt förhållande. De är känslomässigt engagerade i varandra och i barnen och har en fin balans mellan regler, gränssättningar och ett kärleksfullt hem. Att vara familjehem är ett gemensamt beslut där alla fyra i familjen är överens om att välkomna barn till deras hem och familj.

Paret har erfarenhet av barn och ungdomar genom sina barn, arbeten och tidigare uppdrag. De har kunskap och erfarenhet att möta barn och ungdomars behov med lågaffektivt bemötande och relevant gränssättning. De har erfarenhet av självskadeproblematik, ätstörningar, NPF diagnoser, diabetes samt barn i behov av skydd och om möjligt eftersträva en god relation med biologiska nätverk, samt är öppna och lyhörda för stöd och handledning i sina uppdrag.

De är måna om att alla i familjen ska få utveckla och finna sina egna intressen och aktiviteter och på gården finns möjligheter till jakt, fiske, bad, lek och mycket annat och i närområdet finns många aktiva idrottsföreningar samt kulturskola. 

Tillsammans har familjen ett gemensamt intresse och det känslomässiga utrymmet med de rätta förutsättningarna att kunna erbjuda barn den trygghet, kärlek och stabilitet som ett barn behöver. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Filipstads kommun
Värmlands län

Publicerad: 2023-06-13
Senast kontrollerad: 2023-06-13

ID: 201289

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.