Familj

Varm familj med bredvidboende

Beskrivning:

Familjen består av kvinna född 58 och man född 52. Paret har tre vuxna barn som inte bor hemma. Familjen har tagit emot familjehemsuppdrag sedan 2013 och innan dess var de kontaktfamilj. Familjen har tagit emot barn och ungdomar med olika problematik och diagnoser, de har kunskap och erfarenhet av aspberger, ADHD, ångest och trauma. De har även erfarenhet av skyddsplaceringar. 


Paret har sitt ursprung i Turkiet men har bott i Sverige sedan 70-talet. Idag är båda hemma. De har varit gifta i 46år och har en fin och god relation. De upplevs som två jordnära, varma och kärleksfulla människor. De visar att de har ett stort engagemang och brinner för att ta emot barn och ungdomar oavsett bakgrund och problematik. De är noga med bemötande och utgår alltid från den placerade. 


Paret bor i ett stort hus i ett villaområde i Södertälje. Idag har de en pojke f. 13 samt en flicka f. 10 placerad hos sig. De upplever att de har tid och utrymme för ytterligare en placering i deras bredvidboende i anslutning till bostaden. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Södertälje kommun
Stockholms län

Publicerad: 2024-01-18
Senast kontrollerad: 2024-03-13

ID: 201572

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.