Familj

Varmt och kärleksfullt familjehem i Vindeln

Beskrivning:

Familjehemmet består av en kvinna född -85 och en man född -72. De har varit ett par sedan 2013 och har fyra barn, flicka född -03, pojke född-07, flicka född-18 och pojke född-20. De äldsta två barnen bor hos sin mamma varannan vecka. Den äldsta dottern bor hos sin mamma på heltid.  Familjen har i dagsläget en tonårspojke född -05 placerad hos sig och en jourplacerad pojke 8 år som är på väg att flytta ut. I familjen finns även två Golden Retriever.


Familjen bor i ett stort hus på 8 rum och kök som ligger centralt i ett lugnt och trevligt bostadsområde med närhet till affär, skola och kommunikationsmöjligheter. Både kvinnan och mannen är anställda på en industri, där mannen jobbar som montör och kvinnan med utleveranser. Kvinnan har nyligen studerat till socialpedagog och blev klar under våren 2023. Hon har möjlighet till att vara hemma på heltid. Båda i paret har god kontakt med sin arbetsgivare, vilket gör att de kan vara flexibla med sina arbetstider då de kan behöva finnas till hands för sina placeringar.


Paret har en trygg och stabil familjesituation. De tar hjälp av varandra och diskuterar sig fram till lösningar vid problem. De har stöd av varandra i sin föräldraroll och delar på ansvaret för barnen och hemmet. Paret visar en god förståelse för att alla barn är olika och har olika behov och behöver bemötas utifrån detta. Paret har erfarenhet av att vara familjehem och vana vid vårdkontakter samt kontakter med skola, socialtjänst och andra samarbetspartners. Paret är lågaffektiva och har bl.a. erfarenhet av barn inom NPF-spektrat. Familjehemmet har ett närvarande nätverk som kan utgöra ett gott stöd och avlastning.
Familjen har möjlighet att ta emot flera placeringar och det kan därför finnas andra placerade i hemmet. 

Behandlingsinnehåll och Kvalitetsarbete:

Vår verksamhet erbjuder kvalificerad konsulentstödd familjehemsverksamhet med flexibla placeringsalternativ, miljöterapeutiskt arbete och lösningar anpassade efter den enskilda individens behov. Samarbetet mellan familjehem, konsulent och socialtjänst är grunden som ger den konsulentstödda familjehemsvården dess speciella karaktär. Våra familjehem får löpande handledning och utbildning i enlighet med socialstyrelsens rekommendationer. Vi på Suddamin Care stöttar och vägleder familjehemmen i deras uppdrag och vår verksamhet är uppbyggd så att våra familjehem och jourhem skall kunna få stöd, service och handledning 24 timmar om dygnet. Vårt arbete bedrivs utifrån vetenskap. Beprövad erfarenhet och i enlighet med för professionen accepterade etiska och yrkesmässiga regler, lagar, riktlinjer och metoder. Verksamheten arbetar aktivt för att hålla sig uppdaterad och utveckla metoderna.

logotyp Suddamin CareSuddamin Care
Erfarenhet finns
Utredning finns

Kommun:
Vindelns kommun
Västerbottens län

Publicerad: 2023-06-13
Senast kontrollerad: 2023-06-13

ID: 200908

Suddamin Care (Suddamin Care i Norrtälje AB) ansvarar för innehållet på denna sida.